Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 28.12.2020 o 10:22, Bojar napisał:

@piotriola Czytaj proszę ze zrozumieniem. JBL ma 40% spiruliny. Spirulina Tropicala ma jej 36%. OSI też pewnie podobnie. Reszta to inne rośliny w tym zboża, warzywa itp. Żadne z producentów składu nie poda ALE to nie oznacza, że rośliny stanowią 40% pokarmu tylko tyle stanowi SPIRULINA PLATENSIS

Wszystkie te pokarmy sprawdzają się przy karmieniu Tropheusów więc i pyszczakom podejdą, zwłaszcza roślinożernym

Zresztą ja już niejednokrotnie pisałem, że pod koniec lat 80 karmiłem pyszczaki lanymi kluskami, dafnią i wodzieniem bo nic innego nie było dostępne. Ryby miały się dobrze tak jak przy dzisiejszych pokarmach :)
Pokarm to tylko jedna ze składowych utrzymania ryb w dobrej kondycji.

Mam nieco inne zdanie, ale dzięki za objaśnienie etykiety ze składem pokarmu.Tak się składa że miałem również ryby z Tanganiki , przygotowałem coś co może zobrazować różnicę w karmieniu tych ryb.
Tropheus
Detrytus 38% glony nitkowate 35% skorupiaki 1,4% piasek 25 % 11  osobników zbadanych
Hymes Stumbauer
Pseudotropheus mpanga
Karmienie. Terytorialni przedstawiciele tego gatunku żywią się ze swoich terytoriów. Zawartość żołądka 25 osobników złowionych w Monkey Bay zawierała średnio 60% luźnych Aufwuchs, 28% bentosowych bezkręgowców, 5% fitoplanktonu, 5% C2 i 2% CI.
zotaxa Ribbink tłumaczenie.

  • Lubię to 1

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.