Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj w czasie podmianki zauważyłem że jadna z samic Trefcia T.W. dziwnie rusza na boki głową ,a gdy przyjżałem się z bliska okazało się że oczy wyszły jej jak jakiemuś teleskopowi....

Parametry które znam:

PH-8

KH-11

NO2-0,025

Nh4-0,05

po4-0,1

No3-15

Karmię tylko suchymi pokarmami dobrej jakości:N.F.,Omega One,Tropical soft i spirulina,Hikari,ryby nie miały kontaktu z nowymi rybami od  kilku miesięcy (w maju dokupiłem 2 samice  Hary i Protki).Dzisiaj była głodówka,odlowić jej raczej nie dam rady (540l. mocno zagruzowane).Wszystkie inne ryby w doskonałej kondycji (jak narazie).Radzicie coś z tym robić,czy czekać?

Pozdrawiam Wobi

Ps.żadnej choroby w baniaku nie miałem od 2 lat

Opublikowano

I jak Panowie żadnych sugesti? Wieczorem podałem Bacto Tabs,rano rybka wygladała już normalnie,ale teraz niestety znowu jest teleskopem... Pokarm pobiera normalnie.

Opublikowano
36 minut temu, piotriola napisał:

Kąpiel w nadmanganian potasu ( roztwór powinien być koloru różowego) lub świetlik lekarski.

Pisał, że nie odłowi.

Proponuję 50 ml Formisolu do zbiornika ogólnego i niech tak ze 2 tygodnie pobędzie.

Opublikowano

Dzięki,chyba spróbuję z tym formisolem,bo sytuacja wygląda tak że ryba  z rana wygląda normalnie,a przeważnie wieczorem jedno oko wypchnięte na zewnątrz.Od poniedziałku karmię tylko Bacto Tabs.