Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczow. Jakis czas temu już trwala moja przygoda z malawi wtedy maly zbiornik bo ok 140l. Teraz chcialbym zaczac majac warunki i pomysl na akwarium o wielkosci 150x50x50. Pytanie o filtracje. Planuje zamiescic w nim biologa hw 303 i teraz niewiem myslalem o kubelku hw 304 jako mechaniku, a moze cos mocniejszego? Bo nie wiem czy to wystarczy. A moze dolozyc do hw304 filtr wewnetrzny aquaela 1500, ale niewiem czy ma to sens.. Do tego pytanie o lampy uv ktore sa w filtrach hw. Podobno teoretycznie lepiej klaruja wode.. Ale czy napewno sa godne uwagi?

Prosze o podpowiedzi i z gory dziekuje za pomoc.

Opublikowano (edytowane)

Możesz zrobic HMF na jebao 3000 , wstawisz go w rogu i nie będzie  go widać . U mnie pracuje dcs 4000 na min. Hmf ma wymiary 25x20  ze wzglegu na ustawienie pompy. Możesz  zrobic o bokach 15x15  tylko ustawic inaczej pompę.  U mnie w 375 l tak wyglada.

15994065939812937256735445310990.jpg

Edytowane przez Tom74
,
  • Lubię to 1
Opublikowano

Bardzo zaciekawil mnie temat turbo kaseciaka. Caly dzien przegladam forum i czytam o jego budowie i dzialaniu i powiem ze się przekonalem. Wykozystam go jako mechanika i mysle ze zwieksze powierzchnie filtrujaca bo nie zalezy mi na jego zgrabnosci ale na funkcjonalnosci i skutecznosci dzialania. Przy biologu jednak zostane przy kubelku. Bardzo dziekuje za pomoc. 

Opublikowano (edytowane)

Możesz wrzucić do niego litr lawy i spokojnie biologię ci też ogarnie. Tak mam w moich 420 litrach. 

Edytowane przez Bezprym
  • Lubię to 1
Opublikowano

Pomysle nad tym, ale tak na chłopski rozum zastanawiajace jest to ze taki niezbyt duzy kaseciak jest w stanie zrobic az taka robote...

Opublikowano
2 minuty temu, Lukko 94 napisał:

Pomysle nad tym, ale tak na chłopski rozum zastanawiajace jest to ze taki niezbyt duzy kaseciak jest w stanie zrobic az taka robote...

Niewiarygodne ale prawdziwe 😁 i pomyśleć ile to niepotrzebnie do kubełków ładowaliśmy mediów. 

• Lubię to 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 6.09.2020 o 17:40, Tom74 napisał:

Możesz zrobic HMF na jebao 3000 , wstawisz go w rogu i nie będzie  go widać . U mnie pracuje dcs 4000 na min. Hmf ma wymiary 25x20  ze wzglegu na ustawienie pompy. Możesz  zrobic o bokach 15x15  tylko ustawic inaczej pompę.  U mnie w 375 l tak wyglada.

15994065939812937256735445310990.jpg

Jakbyś nic nie napisał w życiu bym nie powiedział że tam jest filtr :)