Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Moim zdaniem kamienie z okrzemkami wyglądają lepiej niż te zaraz po zalaniu akwarium... W malawi glony to podstawa więc trzeba się cieszyć z każdych jakie się pojawią... 🤷‍♂️

Edytowane przez Robson79
Literówka
  • Lubię to 2
Opublikowano
10 minut temu, Robson79 napisał:

Moim zdaniem kamienie z okrzemkami wyglądają lepiej niż te zaraz po zalaniu

Mi też się  bardziej podobają :)

Czemu  tak obrosło to nie wiem 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ręce mi opadają, nie wiem czy i co z tym zrobić. :(

Minął miesiąc. Akwarium dalej zarośnięte glonem, ryby pochowane. Wychodzą praktycznie tylko na znak karmienia. 

Może poratuje ktoś jakimś pomysłem co tu z nimi zadziałać?

Opublikowano
Ręce mi opadają, nie wiem czy i co z tym zrobić.
Minął miesiąc. Akwarium dalej zarośnięte glonem, ryby pochowane. Wychodzą praktycznie tylko na znak karmienia. 

Może poratuje ktoś jakimś pomysłem co tu z nimi zadziałać?
Powiem Ci daj im czasu trochę, moje koło pół roku kiedy mogę podejść pod akwarium, przy karmieniu prawie z ręki jedzą to tylko czas, muszą przyzwyczaić się do otoczenia i osób.

Wysłane z mojego JSN-L21 przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 2
Opublikowano

Woda czystrza niz wczesniej. Parametry lepsze, maja tylko lepiej. Yellowki to moje "stare" ryby, byly oswojone. Zmiana w ustawieniu kamieni, wyszly Acei doszly Afry oraz pare Helenek. Nie wiem skad te zachowanie, ale jak widac na filmiku: ryby non stop pochowane.

Opublikowano

Podaj dokładne parametry wody, jakie tylko możesz.

To dziwne zachowanie, moje stado jak mnie widzi wypływa entuzjastycznie i patrzy czy będzie jakaś szama.

A tak to grzebie gdzie się da.

Opublikowano
Podaj dokładne parametry wody, jakie tylko możesz.
To dziwne zachowanie, moje stado jak mnie widzi wypływa entuzjastycznie i patrzy czy będzie jakaś szama.
A tak to grzebie gdzie się da.
Tak wlasnie mialem nim mnie naszlo na zmiane filtracji, a przy okazji zalogi i ukladu kamieni. Parametry podam jak tylko wroce.
Opublikowano (edytowane)

kropelkowy pokazuje PH 7.0

kropelkowy JBL NO3 15-20 mg/l -3 dni temu podmieniałem 30% wody, a nawet po podmianach nie miałem tak niskiego NO3

pasek JBL:

NO3 - 100

NO2 - 0

GH - >14 -hardness >250

KH - 6 -alkalinity 107

PH - 7.2

Cl2 - 0

Edytowane przez tomekTOja