Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio opisane "ruchy" w filtrze to ostatecznie uratowany jeden maluch.... i tak średnio wygląda na Red Reda. Przy czym samica nadal ma pysk inkubującej mamy. Hm...

Zrzut ekranu 2021-01-06 130338.jpg

• Lubię to 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Chyba nie tym razem 😪

Wyłowiłem to co zostało z rozszarpanej rybki. Tym samym zniknęła młoda mama i nie ma śladu po narybku. Chyba na przyszłość trzeba będzie zastosować odławianie mamy. Szkoda, liczyłem na młode.

• Smutny 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zastanawiam się nad zmianą zbiornika na Aquael Glossy 120 (większy nie wejdzie). Podoba mi się jego wykończenie, pokrywa. No i zyskam nie porysowaną szybę z przodu.

Proszę o komentarze: ktoś ma, ktoś może coś powiedzieć... warto?

Opublikowano

Ja swoje glossy 100 kupiłem używane, i ogólnie jestem z niego zadowolony. Zintegorwana pokrywa wyglada kozacko, duża gładka bryła szkła. Ja za swoje zapłaciłem ułamek ceny nowego, więc na niedoróbki potrafię przymknąć oko. U mnie trafiło się lekko zarysowane szkło (wyglada jakby to zrobiono podczas wykonywania szlifu trapezowego), silikon na lewym boku jest nierówny, na prawym jest ok, pokrywa moglaby być 5 mm szersza (jak się dosunie ja całością do frontowej szyby, to przy tylniej powstaje mała przerwa).

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Dawno nie pisałem, zbiornik sobie śmiga aż miło. Rybcie rosną, wszystko bez kłopotu

IMG_20211001_184815.thumb.jpg.87cfb403251cc3b7c1deb9837f1a0b54.jpg

ale powód dla którego dziś tu jestem to Helmety. Wpuściłem wczoraj dwie sztuki. Zazwyczaj przy Redach długo nie wytrzymywały. Ale tym razem jeden z nich zdążył zrobić ślad. Biały z wyjedzonych glonów placek na tylnej ścianie. One na prawdę robią robotę.

IMG_20211024_162308.thumb.jpg.1779e77a3a55385348fb32b47929f9cb.jpg

• Lubię to 3