Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czy tetra ex1200 plus da rade w akwrium 240l? Będę musiał dokupować jakiś wewnętrzny flltr?

Edytowane przez poddebniakk
Opublikowano

witaj, ja tam tu w miarę nowy jestem i jak w wielu tematach mam często oryginalne podejście ;)

na forum jest sporo tematów o filtracji i równie sporo rozwiązań. Chcesz kupić Terte.... to kup. Poczytasz, że potrafią przeciekać (jak większość urządzeń, bo 100% gwarancji nigdzie nie ma). Poczytasz też, że ludzie tego używają i żyją.

Ale fajnie by było aby fachowcy, którzy nie jedno akwarium stawiali i serwisowali mogli się wypowiedzieć. A do tego fajnie by było abyś opisał co tam w środku będziesz chodował/chodujesz

Opublikowano

...ale tak, pewnie objedziesz. Najwyżej dodasz cyrkulator. Zwróć uwagę na prawidłową cyrkulacje wody w akwarium, na forum jest o tym sporo. No i oczywiście nie licz na 1200 l/h -nie ma takiej opcji.

Opublikowano
6 godzin temu, tomekTOja napisał:

A do tego fajnie by było abyś opisał co tam w środku będziesz chodował/chodujesz

Będe chodował mniej wiecej 20 pyszczaków.

Opublikowano

Do 240L tetra 1200 wystarczy, ale falownik musi być. Mam dwie tetry po 10 lat i nie ma z nimi problemów. Możesz też pomyśleć o czymś mocniejszym jak JBL e1502.

20 rybek docelowo to chyba ciut za dużo.

• Lubię to 1