Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, powoli przymierzam się do założenia akwarium malawi z grupy mbuna. Posiadam akwarium o wymiarach 160x40x40. Proszę o polecenie gatunków i ilości rybek w danym gatunku żeby agresja była jak najmniejsza. Pozdrawiam

Opublikowano
21 godzin temu, Noe napisał:

Proponuję zacząć od czytania "Pierwsze kroki" to dużo się wyjaśni. :)

Tak tak, poczytałem już sporo w tamtych tematach, sporo się nauczyłem lecz nadal mam problem nad doborem gatunków jak również skąd kupić zdrowe rybki. Może jest osoba która by mi mogła polecić hodowle pyszczaków ? Najlepiej z województwa śląskiego

Opublikowano

Witaj, do takiego zbiornika zaproponowałbym Cynotilapia sp. Hara, Labidochromis Caeruleus, Labidochromis Perlmutt lub Labidochromis Mbamba lub Labidochromis Joanjohsonae.

Możliwości jest dużo więcej i pod uwagę możesz brać Chindongo Socolofi, Metriaclima Estherae, Chindongo elongatys Mpanga, Metriaclima Chailosi, Metriaclima Msobo Magunga, Pseudotropheus Cyaneorhabdos

• Dziękuję 1
Opublikowano
13 minut temu, SlavekG napisał:

Witaj, do takiego zbiornika zaproponowałbym Cynotilapia sp. Hara, Labidochromis Caeruleus, Labidochromis Perlmutt lub Labidochromis Mbamba lub Labidochromis Joanjohsonae.

Możliwości jest dużo więcej i pod uwagę możesz brać Chindongo Socolofi, Metriaclima Estherae, Chindongo elongatys Mpanga, Metriaclima Chailosi, Metriaclima Msobo Magunga, Pseudotropheus Cyaneorhabdos

Dziękuje bardzo, o taką odpowiedź mi chodziło :)

Opublikowano
7 minut temu, Dominikox napisał:

Dziękuje bardzo, o taką odpowiedź mi chodziło :)

Dodam jeszcze że nie więcej niż 3 gatunki. Jak już wybierzesz to możesz tu podać to jeszcze raz zerkniemy czy wszystko ok. Oczywiście opcji jest jeszcze więcej niż ja tu wymieniłem. Jak podasz choć jeden gatunek który chcesz to wtedy łatwiej będzie coś dobrać.

Opublikowano
2 minuty temu, SlavekG napisał:

Dodam jeszcze że nie więcej niż 3 gatunki. Jak już wybierzesz to możesz tu podać to jeszcze raz zerkniemy czy wszystko ok. Oczywiście opcji jest jeszcze więcej niż ja tu wymieniłem. Jak podasz choć jeden gatunek który chcesz to wtedy łatwiej będzie coś dobrać.

Ok, dziękuje :) jak się już zdecyduje to na pewno napisze :)