Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a co myslicie o zakupie jako wewnętrzny takiej pompy:

.....??

zdecydowanie za mały przepływ

chcesz mieć tanio, dobre parametry, i stosunkowo niewielkie wymiary to tak jak wyżej pisałem Weipro TC1200

Opublikowano

Ja zakupiłem weipro TC 3500, czekam na jego odpalenie, tylko musze dokończyć remontu akwa, podobno sa niesamowite a przy tym hałaśliwe ale do momentu zamulenia wirnika, trochę się obawiam tego hałasu ale coś za coś ;)

Opublikowano
a co myslicie o zakupie jako wewnętrzny takiej pompy:

.....??

zdecydowanie za mały przepływ

chcesz mieć tanio, dobre parametry, i stosunkowo niewielkie wymiary to tak jak wyżej pisałem Weipro TC1200

nie precyzyjnie się wyraziłem... chodziło mi bardziej o typ, niż o moc...

tak czy owak juz nieważne...

akurat przechodziłem dziś koło giełdy (tak...przypadkowo... z tragarzami oczywiście:-)) i zakupiłem AKWA SZUT SENIOR PLUS 1000 (jeśli dobry wybór, to fajnie, ale jeśli kiepski - to może nic nie mówcie... po co mnie dołowac?:-)

czy w tej sytuacji wywalić gąbki całkowicie z kubła zostawiając tylko prefiltr na wlocie i zasypać samą ceramiką + ew. grys koralowy?

czy przy takim tandemie ładowac jeszcze dodatkowe napowietrzanie?

Opublikowano

Co do samego filtra, słyszałem, że najlepszy nie jest. Z tego względu sobie go odpuściłem, bo planowałem kupić. Sądzę jednak, że jeśli przy każdej podmianie będziesz go czyścił, to da radę.

Wtedy załóż na wlot kubła prefiltr, a sam kubeł wyłącznie jako biolog, bez gąbek w środku.

Jeśli napowietrzasz deszczownią z kubła, lub tym wew Szutem, to dodatkowo nic nie dawaj, takie napowietrzanie wystarczy. Osobiście radzę zastosować deszczownię. Nie lubię bąbelków w akwa :P