Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam moje akwarium to 128 l.Oswietlenie 2 razy T8 Juvel+Sylvania.Za filtracje odpowiada Fzn 3 Aquaela w ktorym znajduje się ceramika,zwirek amonowy oraz gąbka.Dodatkowo za kamieniami pracuje Asap 300,grzalka 100 wat.Obsada to 5 szt bastardow ktore dostalem w spadku .Z akwarium zostana usuniete roslina w kokosie oraz korzen.Wiem iz wiele jest jeszcze pracy nad tym szklem.Prosze o opinie.Pozdrawiam forumowiczow.

image.jpeg

Opublikowano

Witam Ciebie na naszym forum!

6 minut temu, Piachu napisał:

Prosze o opinie.

Nie ma co opiniować czego sam masz świadomość  i to jest ważne.  Wprowadzaj zmiany  i pytaj w odpowiednich działach a jak sam pewnie zauważyłeś koledzy z chęcią Ci pomogą.

• Lubię to 2
Opublikowano

Witaj na forum.

Rośliny w w kokosie to nawet fajny pomysł ponieważ ryby jej nie wykopią...

Ja mogę od siebie zaproponować w pierwszej kolejności wymienić tło, najlepiej na jakieś czarne gdyż to nijak nie pasuje do naszego biotopu...

Następnie dołożył bym kamieni aby zapewnić rybom więcej kryjówek...

Jeśli chodzi o ryby to to, że masz bastrady i masz tego świadomość nie przeszkadza w ich hodowli pod warunkiem, że nie będziesz odławiał narybku i puszczał dalej w obieg...

• Lubię to 3
Opublikowano

Witaj!

Sorki za małe OT,ale ja coś o sprzęcie powiem...Kaskada ok,ale jedynie jako biolog,i tu pomyślałbym o mocniejszym filtrze mechanicznym niż Asap 300,bo wątpię aby obecna filtracja ogarnęła Tobie zanieczyszczenia na dnie zbiornika...Mogę się mylić,ale takie mam odczucie...

Powodzenia :) 

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam po dłuższym czasie.Zmiany w akwarium poczynione ehaim wewnętrzny padł i zastąpił go hw 302 jako biolog za mechanikę odpowiada Aquael fzn 3 . Światło 24 waty T5. Otoczaki,piach anubiasy i jakaś walisneria .Mieszkańcy to 5cm saulosi które w porównaniu z poprzednikami nie zjadają roślin czekam aż zaczną się wybarwiać na razie widzę potencjalnego jednego samca.Kilka młodych to moje podrostki a reszta od hodowcy z Torunia.Pozdrawiam.15804153483931315902868458744520.thumb.jpg.94f823588ea867cbf134c69c564b33a0.jpg

• tom77 zmienił(a) tytuł na Moje 128 l (80x40x40)