Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, thomaskay napisał:

Czytalem teraz w necie ze mozna sprobowac hodowli w zestawieniu z pyszczakiem rdzawym.

Można..ale dasz po 1+3/4? Uwierz mi , że lepiej dać więcej samic i nawet po dwa samce biorąc pod uwagę  to co napisałem o samicach saulosi. A z rdzawym jest podobnie. Kiedyś to przerabiałem..to są tylko sugestie.

7 godzin temu, thomaskay napisał:

Ewentualnie polecilibyscie jakis inny gatunek podobny rozmiarem, dieta i niezbyt agresywny?

Może Labidochromis sp. perlmutt ?

Opublikowano

@MALAWI MBUNA WORLDtak jak pisał @SlavekG - sam moge polecic. Mam 192L, po rybki byłem tam osobiście. Tak samo kombinowałem na wszelkie sposoby, żeby mieć jeszcze harę a jak nie harę to cokolwiek jeszcze. Ale Marek Hodowca wybił mi to z głowy i nie żałuję. Wydaje mi się, że przy jednym gatunku w takim układzie zobaczysz ciekawsze zachowania niż jak będzie jakaś mixtura nie z tej ziemi.

a same saulosi są z tej hodowli b. Ładne wg mnie

• Lubię to 2
Opublikowano
W dniu 12.11.2019 o 22:38, thomaskay napisał:

Troche słabo z tym jednym gatunkiem. Czytalem teraz w necie ze mozna sprobowac hodowli w zestawieniu z pyszczakiem rdzawym. W tej sytuacji bylby tylko jeden samiec saulosi plus 4-5 samic i reszta rdzawe. Ewentualnie polecilibyscie jakis inny gatunek podobny rozmiarem, dieta i niezbyt agresywny? Ryby będę chciał kupić na jakiejś hodowli ale raczej osobiście żeby móc zobaczyć najpierw ryby.

Do tego zbiornika sugeruję Chindongo saulosi w układzie 3samce + 10-15samc.

Zapewniam że będziesz zadowolony.

• Lubię to 2