Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dziś wypłukałem socolifi po 17 dniach inkubacji. Lecz po wyplukaniu od około 3 godzin samica ta pływa lekko z głową do dołu i ogonem w górze. Dodam że miałem trochę problem z wypłukaniem tej rybki bo nie chciała wypuścić szybko małych i musiałem się trochę z nią pomęczyć. Teraz pływa przy powierzchni wody i czasem na samym dnie w kącie

Nigdy dotąd nie miałem takiej sytułacji po płukaniu pyszczaków. 

• Zmieszany 1
Opublikowano
3 minuty temu, Paweł2003 napisał:

Nigdy dotąd nie miałem takiej sytułacji po płukaniu pyszczaków. 

???? Paweł..co to znaczy " płukałem socolifi po 17 dniach inkubacji. " ?

3 minuty temu, Paweł2003 napisał:

Dodam że miałem trochę problem z wypłukaniem tej rybki bo nie chciała wypuścić szybko małych i musiałem się trochę z nią pomęczyć.

Teraz rozumiem.

Opublikowano

Paweł. W moim odczuciu jest to pewnego rodzaju barbarzyństwo wobec tej ryby. Jeżeli przeżyje to OK. Ale niestety , Ty jesteś temu winien. Moja rada..nie rób tego więcej bo są naprawdę naturalne sposoby i zbędna jest nasza ingerencja.

Za chwilę zacznie się hejt i co rzadko mówię to w tym przypadku jednak zasadny. Dlatego aby  ustrzec Ciebie przed tym temat zamykam. Pamiętaj...na tym forum tego nie popieramy co zrobiłeś.  Przemyśl to.

• Lubię to 8
Opublikowano

Podpinam się pod to co napisał Andrzej, niestety takie zachowanie ryby jest efektem stresu który jej zafundowałeś. Nie wiem dokładnie na czym polega Twoje ''płukanie'' ale mogłeś jej zrobić krzywdę. Może wydobrzeje a może nie.

• Lubię to 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.