Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@przemo-h nie uważasz Przemku że to wszystko trochę dziwnie idzie?? Było 0.8 nh4 a z tego nie powstało zbyt wiele no2 bo tylko 0.1 a nh4 gdzieś zniknęło. Spodziewalbym się przynajmniej 0.5ppm no2 no i potem jakiś widoczny przyrost no3 a tu nic. 

Opublikowano

@SlavekG dziwne rzeczywiście, ale wydaje mi się, że trzeba cierpliwie czekać. Chyba, że kolega był niecierpliwy i coś kombinował? Było coś dodawane do wody, o czym nie wiemy? Czy w sumpie jest coś poza ceramiką? 

Opublikowano (edytowane)

Nic nie robię czekam  cierpliwie ,robię testy , dolewam wodę odparowaną przez ustrojstwo .

Jak wcześniej pisałem ceramika ,gąbka ,wata .Będę robił zabudowę z lampą na dniach to i parowanie się zmniejszy.

Edytowane przez apofis
Opublikowano (edytowane)

Wczoraj zrobiłem testy i jednak coś się dzieje  no2  skoczyło na 0,6  a reszta bez zmian czyli nh4 0,1 , no3 1

Edytowane przez apofis
Opublikowano
3 minuty temu, apofis napisał:

Wczoraj zrobiłem testy i jednak coś się dzieje  no2  skoczyło na 0,6  a reszta bez zmian czyli nh4 0,1 , no3 1

No widzisz, to teraz czekaj dalej, no2 niedlugo zacznie spadać a wzrośnie no3. Teraz to już bliżej niż dalej. Cierpliwie czekaj.

Opublikowano
48 minut temu, apofis napisał:

Parametry poleciały w górę no2. 1 max. ; no3 20. ; Nh4 0,5.

Dziwnie to trochę idzie, ale teraz przynajmniej ładnie widać że coś się dzieje. Czekamy dalej