Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli chodzi o grubość szkła, to są tabele do tego zależne od długości i wysokości. 

Ja mam wprawdzie z zapasem, ale na 150x60 wziąłem ze szkła 12 mm. 

W akwarystykach te badziewia widziałem w tym litrażu z 8 mm i w życiu bym tego do domu nie wziął, chyba że do trzymania chomika.

Twoje rybki, twoje akwarium. Jak sobie weźmiesz, tak będziesz spał.

Opublikowano

Panowie... bardzo proszę o merytoryczną rozmowę a nie o  osobiste wycieczki. Kolegę , który dostał ostrzeżenie  proszę o przemyślane wypowiedzi,  a  nie sugerujące , że ktoś kogoś tutaj namawia na wydatki.  Tutaj służymy radą , pomocą a nie komercyjnymi działaniami . A takie wypowiedzi nam uwłaczają.

• Lubię to 4
Opublikowano

Temat na 6 stron, o tym czy warto oszczędzić na grubości szkła w takim dużym akwarium😲. Nie warto. Na hamulcach w aucie też oszczędzasz😉 

• Lubię to 1
Opublikowano

200x60x60h czy 200x60x50h? Różnica w cenie 500 zł warto dopłacić za 10 cm wysokości 500 zł? Jak uważacie? 

Opublikowano

@benjam Połączyłem Twoje tematy. Po co tworzysz tyle  czasami zbędnych  tematów? Zajrzyj najpierw w swoje wątki , zobacz czy już coś masz w danym temacie i dopiero pisz. Pisz konkretnie i oczekuj konkretnych odpowiedzi. Czasami odnoszę wrażenie ,że spamujesz. Dlatego prośba..przeanalizuje swoje wpisy i stosuj się do netykiety obowiązującej na forum.

Opublikowano

To zależy jakie gatunki ryb planujesz w tym akwarium, ale jeśli czynnik ekonomiczny ma drugorzędne znaczenie to wiadomo - im wyższe tym lepsze bo przy takiej długości zbiornika będziesz miał całkiem spore możliwości jeśli chodzi o wybór gatunków, a niektóre gatunki ryb potrzebują akwarium o wysokości min. 60 cm. Na Twoim miejscu brałbym wyższe.

Opublikowano
18 minut temu, AndrzejGłuszyca napisał:

@benjam Połączyłem Twoje tematy. Po co tworzysz tyle  czasami zbędnych  tematów? Zajrzyj najpierw w swoje wątki , zobacz czy już coś masz w danym temacie i dopiero pisz. Pisz konkretnie i oczekuj konkretnych odpowiedzi. Czasami odnoszę wrażenie ,że spamujesz. Dlatego prośba..przeanalizuje swoje wpisy i stosuj się do netykiety obowiązującej na forum.

Myślałem że tamten temat zamknięty przepraszam.

15 minut temu, Post_Mortem napisał:

To zależy jakie gatunki ryb planujesz w tym akwarium, ale jeśli czynnik ekonomiczny ma drugorzędne znaczenie to wiadomo - im wyższe tym lepsze bo przy takiej długości zbiornika będziesz miał całkiem spore możliwości jeśli chodzi o wybór gatunków, a niektóre gatunki ryb potrzebują akwarium o wysokości min. 60 cm. Na Twoim miejscu brałbym wyższe.

Które gatunki potrzebują 60h? 

Opublikowano
7 minut temu, benjam napisał:

Myślałem że tamten temat zamknięty przepraszam.

Nie przepraszaj ale stosuj się do tego co napisałem a będzie OK. Gdy temat jest zamknięty to jest info na czerwono pod ostatnim postem i nad pierwszym widocznym. Ale to na marginesie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.