Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, Kubeq napisał:

A swoją drogą to ile Ty chcesz tych Perlmuttów do 225l wpuścić, ponad 30 ?

Po 15 sztuk młodych z perlmutt i saulosi. Do późniejszej redukcji, jak to się mówi. Kupuje młode, więc będzie ciężko płeć określić. ;-)

Opublikowano
19 godzin temu, StaNorywy napisał:

Właśnie tak planuję, po 10 - 15 sztuk młodych. Tylko powiedzcie mi jeszcze jak to.ma wyglądać jak już urosną? Ile by miało ich docelowo zostać? Po jednym haremie czy więcej?

Tak z czystej ciekawości zapytam jakie wymiary ma Twój zbiornik?

Opublikowano (edytowane)

100×45×50h, a co za dużo ryb?

Właśnie nie jestem pewny, czy dać po jednym haremie z obu gatunków, czy po 2...

Edytowane przez StaNorywy
Opublikowano
2 godziny temu, StaNorywy napisał:

100×45×50h, a co za dużo ryb?

Właśnie nie jestem pewny, czy dać po jednym haremie z obu gatunków, czy po 2...

Powiem Tobie tak. 

Kiedyś w zbiorniku 100x40x50 który aktualnie posiadam miałem dwa gatunki ryb (Chindongo saulosi +Idotropheus sprengerae) i jakoś to funkcjonowało dwa lata. 

Po tym czasie zdecydowałem się na obsadę jedno gatunkówą i moim zdaniem to był strzał w dziesiątkę. 

Może pomysł w tym litrażu o jednym gatunku w układzie wielosamcowym. 

• Lubię to 2
  • Zmieszany 1
Opublikowano
12 godzin temu, egon44 napisał:

Może pomysł w tym litrażu o jednym gatunku w układzie wielosamcowym. 

Kurcze no, pisałem o tej obsadzie na fb forum KM, i poleciliście mi nawet 3 gatunki. Po zaznaczeniu, że dopiero zaczynam i nie mam doświadczenia w Malawi, napisaliście że w takim razie lepiej 2 gatunki (perlmutt i saulosi). A teraz się dowiaduję, że do tego akwa to tylko jeden gatunek... 😕😐

Opublikowano
26 minut temu, StaNorywy napisał:

Kurcze no, pisałem o tej obsadzie na fb forum KM, i poleciliście mi nawet 3 gatunki. Po zaznaczeniu, że dopiero zaczynam i nie mam doświadczenia w Malawi, napisaliście że w takim razie lepiej 2 gatunki (perlmutt i saulosi). A teraz się dowiaduję, że do tego akwa to tylko jeden gatunek... 😕😐

Nie wiem co inni Tobie polecali na FB,ale ja na pewno nie poleciłbym 3 gatunków do tego litrażu.

Jeśli chcesz to spróbuj z dwoma gatunkami tak jak zamierzałeś,a potem sam po jakimś tam czasie zdecydujesz,czy Twoim zdaniem jest ok,czy nie.Ryby i tak ustalą to między sobą.Ja,czy ktoś inny może tylko doradzić coś z własnego doświadczenia.

Decyzja i tak należy do Ciebie :) 

Dlatego napisałem ''pomyśl'' o obsadzie,a nie ''zrób'' bo ja tak piszę ;) 

Opublikowano
7 godzin temu, egon44 napisał:

Dlatego napisałem ''pomyśl'' o obsadzie,a nie ''zrób'' bo ja tak piszę ;) 

Dobra, po prostu bardziej zrozumiałem to jako pomyśl - tak zrób:-). To wezmę te 2 i jak mówisz zobaczę. Najwyżej za parę miesięcy wrzucę na giełdę perlmutty. 

Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc. 😉

• Lubię to 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.