Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, MaciekMaciek napisał:

czyli nie powinienem podawac czystego mięsnego tylko zmieszac go ze spirulina?

Możesz podawać im sam mięsny. Ale sugerując się Twoją ewentualną obsadą z postu nr1 nie masz tam ryby sensu stricto roślinożernej , której musisz podawać tylko pokarmy roślinne czy spirulinę. Dlatego możesz po prostu do wszystkich mięsnych opakowań domieszać spirulinę 6%. Weź też pod uwagę jeden fakt: jak będziesz miał np. 6 pudełek to zdąży Ci termin uciec .

Edytowane przez AndrzejGłuszyca
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Hej,

Zmodyfikowałem nieco obsadę i chciałem zapytać czy dotychczas polecone pokarmy mogę użyć do takiego układu:

1. Rdzawe

2. Perlmuty

3. Msobo Magunga

Planuje zakup dwóch roślinny i jednego mięsnego. Przy czym mięsny planuję zmieszać z rośliną.

Edytowane przez MaciekMaciek
Opublikowano

Możesz, tylko jako że perlmutt jest czysto owadożerną rybą zalecałbym przewagę pokarmów mięsnych,więc lepiej dokup tylko pokarm mięsny. Pozostałe gatunki poradzą sobie na takiej diecie

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Msobo też da radę, ważne by nie przesadzić z mięsem. Przy karmieniu 2 razy dziennie wieczorem podawaj pokarm mięsny i dobrze zrobić jeden dzień całkowicie mięsny.

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

To ja mam chyba jakieś dziwne ryby :P Wszędzie gdzie nie zajrzę to "rdzawy elastyczny" "pociągnie na przewadze pokarmów mięsnych" itd. Kiedy tylko podam w tygodniu za często pokarm typu mięsnego, to rdzawe dostają zaraz ciągnących, białych odchodów i mają zaparcia. Uprzedzam pytania - nie ma mowy o przekarmieniu (Jestem z tych zboczeńców, co nie lubi mieć upasionych ryb). Kiedy wracam do karmienia 2x/3x "mięsko" i reszta "roślinne" w tygodniu, to wszystko wraca do normy. 

Opublikowano
3 minuty temu, AFOL napisał:

Wszędzie gdzie nie zajrzę to "rdzawy elastyczny" "pociągnie na przewadze pokarmów mięsnych" itd. Kiedy tylko podam w tygodniu za często pokarm typu mięsnego, to rdzawe dostają zaraz ciągnących, białych odchodów i mają zaparcia.

Od lat podaję raz dziennie im pokarm mięsny. Są przyzwyczajone ...może w tym jest klucz? A konkretnie : rano podaję mieszankę pokarmów ( w jednym pudełku) i jest tam Naturefood Premium Cichlid, jest tam Africa Carnivoe , coś roślinnego , spirulina i pewnie jeszcze jakiś co mi w tej chwili umknęło. Wieczorem podaję Hikari Vibra Bites. Jak mi się kończy to podaję wtedy szklarkę. Jak widać zdecydowana przewaga mięsnych. Kiedyś po wspomnianej "mieszance' zdarzały się odchody o których wspominasz..ale wtedy dosypywałem spiruliny :)

Opublikowano
49 minut temu, AndrzejGłuszyca napisał:

Od lat podaję raz dziennie im pokarm mięsny. Są przyzwyczajone ...może w tym jest klucz? A konkretnie : rano podaję mieszankę pokarmów ( w jednym pudełku) i jest tam Naturefood Premium Cichlid, jest tam Africa Carnivoe , coś roślinnego , spirulina i pewnie jeszcze jakiś co mi w tej chwili umknęło. Wieczorem podaję Hikari Vibra Bites. Jak mi się kończy to podaję wtedy szklarkę. Jak widać zdecydowana przewaga mięsnych. Kiedyś po wspomnianej "mieszance' zdarzały się odchody o których wspominasz..ale wtedy dosypywałem spiruliny

Jak zrobię fishroom, to zamierzam trzymać je jednogatunkowo i będę robił doświadczenia :P 

• Lubię to 1