Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyglądają mi to na glony zielone,chociaż mogą ale też nie muszą to być sinice patrząc że na piasku też występują...

Czy ryby je skubią?

Opublikowano (edytowane)

To nie sinice próbowałem zeskrobać je z kamienia trzymają się bardzo mocno.Ale pojawił mi się inny problem wczoraj podmieniałem wodę ok 30 % i grzebałem w filtracji jako mechanika mam filtr turbo chciałem obniżyć go żeby lepiej cyrkulował dno ściągałem kubek z ceramiką i zostawiłem samą gąbkę i dodam że jak dmuchnął to wszystko z dno poleciało do słupa wody. Efekt tego taki że dziś rano gdy zapaliłem światło mętna woda wczoraj wieczorem jeszcze kryształ.

Jak temu zaradzić?

Edytowane przez mwojciechowski47
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mwojciechowski47 napisał:

To nie sinice próbowałem zeskrobać je z kamienia trzymają się bardzo mocno.Ale pojawił mi się inny problem wczoraj podmieniałem wodę ok 30 % i grzebałem w filtracji jako mechanika mam filtr turbo chciałem obniżyć go żeby lepiej cyrkulował dno ściągałem kubek z ceramiką i zostawiłem samą gąbkę i dodam że jak dmuchnął to wszystko z dno poleciało do słupa wody. Efekt tego taki że dziś rano gdy zapaliłem światło mętna woda wczoraj wieczorem jeszcze kryształ.

Jak temu zaradzić?

Wymień oryginalną gąbkę na gąbkę o gradacji ppi45 http://allegro.pl/wklad-filtracyjny-gąbka-9x6x6-45ppi-i6805360859.html

Edytowane przez AndrzejGłuszyca