Darekdmx Opublikowano 1 Marca 2018 Autor #31 Opublikowano 1 Marca 2018 I co teraz cała prca na marne ponad 2 tyg., czy jak użyje lakieru bezbarwnego będzie ok. Wydaje mi się że na forum to przeczytałem i to mnie zmyliło jak znajdę Wątek z kopiuję go Cytuj
mlody.czub Opublikowano 1 Marca 2018 #32 Opublikowano 1 Marca 2018 4 minuty temu, Darekdmx napisał: I co teraz cała prca na marne ponad 2 tyg., czy jak użyje lakieru bezbarwnego będzie ok. Wydaje mi się że na forum to przeczytałem i to mnie zmyliło jak znajdę Wątek z kopiuję go Jak masz porownac 2 tyg pracy i zgony rybek w akwarium albo metna wode prze lata to nie ma się nad czym zastanawiac. Jezeli ktos w ten sam sposob wykonal tlo i to funkcjonuje to nie masz problemu. Mi osobiscie nie wpadlo w oko takie zastosowanie / wykonania tla. Cytuj
Darekdmx Opublikowano 1 Marca 2018 Autor #33 Opublikowano 1 Marca 2018 Robiłem zgodnie z opisem http://forum.klub-malawi.pl/topic/4114-tło-strukturalne-ceresit-cr-65/Po długiej, bo kilkuletniej przerwie postanowiłem ponownie założyć akwarium, tym razem wybrałem biotop Malawi. Ponieważ nic nie daje tyle satysfakcji co własne projekty DIY, postanowiłem na własną rękę przygotować szafke pod akwarium, a także tło strukturalne wykonane z CR-65, którym postanowiłem się podzielić opisując jego powstanie (opis powstania samej szafki zamięszcze w niedługim czasie). Opisywane tło jest moim drugim. Pierwsze z racji błędów popełnionych w trakcie tworzenia musiałem zniszczyć i wyrzucić. Pomysł wykonania tła z CR-65 zainspirowany został artykułem Cezarixa zamieszczonym na łamach serwisu Klubu Malawi.Na początek niezbędne zakupy. Na tło wewnętrzne do akwarium o długości 120cm złożyło się:3 kawałki styropianu o grubości 20mm (Castorama, 3x 3zł),2 szt. pianki montażowej, najtańszej jaka była (Castorama, 2x 12zł),1 szt pistoletu do pianki, ponieważ nie posiadałem własnej (Castorama, 3zł),1 szt. silikonu akwarystycznego (Castorama, 15zł),1 opakowanie wykałaczek (sklep spożywczy, grosze),1 opakowanie Ceresit CR-65, 25kg (sklep z art. budowlanymi, 55zł),1 opakowanie czarnego barwnika do cementu w proszku (Castorama, ok 15zł).Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Darekdmx Opublikowano 10 Marca 2018 Autor #34 Opublikowano 10 Marca 2018 Tło strukturalne ukończone Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Wszystko zależy jak światło pada z szyby Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
benjam Opublikowano 27 Marca 2019 #35 Opublikowano 27 Marca 2019 A który ma siwy kolor? Ceresit cr64 cx5 czy atlas monter t5? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi