Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy karmi ktoś z Was ryby warzywami? Liśćmi sałaty, ogórkiem, szpinakiem itp.

Od kiedy można rybom ewentualnie podawać te "specyjały"?  Może ktoś potrafi określić w przybliżeniu wielkość, wiek rybek?

Opublikowano

Ja też wrzucam czasem Pyskom coś spoza suchej karmy, ważna jest obsada, jeśli masz roślinożerców to pięknie wcinają a jeśli pytasz o wodę to trzeba dawać odrobinkę aby ryby wszystko pobrały. Problemów żadnych, entuzjazmu nie potrafiły pokazać ale chyba były zadowolone patrząc jak obrabiały zielonego ogórka wrzuconego z widelcem jako obciążnik.

Sałatę warto sparzyć i posiekać przed podaniem, marchewki nie stosowałem to się nie wypowiem.

Opublikowano

Moje dziewczyny jak zobaczyły kiedyś filmik jak pyśki wciągają ogórka ciągle pytają kiedy ja będę tak karmić :) 
Mam pewne obawy szczególnie ze względy na chemikalia używane w procesie "produkcji" ogórków :) 
Rozumiem, że jak ktoś ma przydomowy ogródek to może sobie pozwolić na takie dokarmianie, ale jakoś tego nie widzę z kupnymi warzywkami.

Opublikowano
Godzinę temu, rafalniski napisał:

Moje dziewczyny

A Twoje dziewczyny karmisz tymi kupnymi, czy nie jedzą warzyw ? A może rybki ważniejsze ;).

Opublikowano

Nie o to chodzi - nie raz miałem problem z tym, że po zjedzeniu ogórków z marketu czy warzywniaka córki dostawały jakiejś wysypki - stąd moje obawy.

Opublikowano

U mnie niestety bywa z tym różnie - ostatnio po zjedzeniu ogórka najmłodsza córka dostała wysypki na całym ciele i spuchły jej kostki tak że nie mogła chodzić - skończyło się zastrzykiem ze sterydów - jak widać obawy mam spore :)  
Sorki za OT :) 

Opublikowano

To i ja się podepne. Jakie warzywa można dawać? Jak przygotowane? Sałatę jak rozumiem parzymy i siekamy. A ogórek? Obieramy ze skóry i parzymy? Myjemy? Co jeszcze można podawać Saulosi i Harze ?