Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Stary jak chcesz żeby Ci pomóc to się postaraj. Nam łaski nie zrobisz jak nie napiszesz dokładnie co i jak, to Tobie ryby będą zdychać bo nie chciałeś słuchać porad przy doborze obsady, a teraz masz w poważaniu nasze pytania o gatunki mające na celu dobranie menu...

Edytowane przez MatiK
  • Lubię to 1
Opublikowano
2 godziny temu, bisti30 napisał:

Roślinozerne i miesozerne- 375 l

To proszę ciebie kolego o podanie nazw gatunkowych ryb które posiadasz bo tak to będziemy wróżyć w kółko jak wróżka Semira ;) 

• Lubię to 1
Opublikowano
Godzinę temu, egon44 napisał:

To proszę ciebie kolego o podanie nazw gatunkowych ryb które posiadasz bo tak to będziemy wróżyć w kółko jak wróżka Semira ;) 

Kolega @bisti30 pewnie sam nie wie jakie ma gatunki gdyż już kwietniu zeszłego roku opisywał w dziale choroby o problemach z chudnięciem ryb i miał niezły mix ryb z grupy mbuna i non mbuna w ilosci ok 40 sztuk prawie dorosłych ryb...

Pisał również już wtedy że karmi ryby pokarmami hikari i jakoś dziwnie dopiero po roku zauważył że ten pokarm pyli...  Dziwne ?

• Lubię to 2
  • Zmieszany 1
Opublikowano

Ja też pamiętam jakieś perypetie z autorem wątku... Rady trafiały jak groch o ścianę, można było sobie pisać, a i tak zrobił po swojemu więc nie wiem, czy cokolwiek z tego co piszemy dociera... Cóż dużo pisać, szkoda ryb... :( 

• Lubię to 1
  • Zmieszany 1
Opublikowano
15 minut temu, Robson79 napisał:

Kolega @bisti30 pewnie sam nie wie jakie ma gatunki gdyż już kwietniu zeszłego roku opisywał w dziale choroby o problemach z chudnięciem ryb i miał niezły mix ryb z grupy mbuna i non mbuna w ilosci ok 40 sztuk prawie dorosłych ryb...

Pisał również już wtedy że karmi ryby pokarmami hikari i jakoś dziwnie dopiero po roku zauważył że ten pokarm pyli...  Dziwne ?

12 minut temu, MatiK napisał:

Ja też pamiętam jakieś perypetie z autorem wątku... Rady trafiały jak groch o ścianę, można było sobie pisać, a i tak zrobił po swojemu więc nie wiem, czy cokolwiek z tego co piszemy dociera... Cóż dużo pisać, szkoda ryb... :( 

Hmm...

Pozostaje mi zaczekać na odpowiedź kolegi @bisti30 .

Jeśli odpowie na moje pytanie to postaram się mu pomóc.

Jeśli nie odpowie to odchodzę w cień.

Od niego zależy czy chce poprawić warunki bytowe dla swoich ryb czy chce to ciągnąć dalej w ten sposób jaki to opisaliście...

Opublikowano

Witam Was . w pierwszej kolejności chce zaznaczyć, iż wasze rady nie poszły w las. W zw. z tym, iż mam wiele gatunków zamieszcze fotke. Jesteście specyjalistami  to nie sprawi wam problemu rozróznienie gatunków. Chcę jednak zaznaczyć, że ryby mi nie zdychaja i się nie tluką. Proszę jedynie o rade jaki pokarm kupić. Hikari bowiem strasznie brudzi po kazdym karmieniu, dodatkowo robi się osad na szybie i codziennie praktycznie musze przetrec ją. Dzieki i pozdrawiam

27021588_1662045900518250_7612689748754600901_o.jpg

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, bisti30 napisał:

w pierwszej kolejności chce zaznaczyć, iż wasze rady nie poszły w las.

Patrząc na zdjęcie to poszły i to w bardzo głęboki las. Ja Ci nie doradzę jak karmić te biedne stworzenia bo nie ma tu ni ładu ni składu.

Edytowane przez MatiK
  • Lubię to 1
Opublikowano
19 minut temu, egon44 napisał:

Hmm...

Pozostaje mi zaczekać na odpowiedź kolegi @bisti30 .

Jeśli odpowie na moje pytanie to postaram się mu pomóc.

Jeśli nie odpowie to odchodzę w cień.

Od niego zależy czy chce poprawić warunki bytowe dla swoich ryb czy chce to ciągnąć dalej w ten sposób jaki to opisaliście...

Sam widzisz. Kolega odpowiedział a ja naliczyłem 47 ryb w 375l wychodzi ok 7l na rybę... ?