Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

poszukuję świetlówek led t8 o zasilaniu jednostronnym i barwie 10000k oraz 15000k. Wszędzie w internecie znajduję tylko o barwie do 6500k. Proszę o pomoc.

• jozek90 zmienił(a) tytuł na Świetlówki led 10000k i więcej
Opublikowano
37 minut temu, egon44 napisał:

Wprawdzie to nie 15000K ale świetlówka jest bardzo często polecana do naszego biotopu.

Spokojnie starczy jak tą jedną będziesz oświetlał zbiornik. 

https://aqua-light.pl/swietlowki/719-swietlowka-hagen-t8-18-20w-power-glo.html

problem w tym że ja mam oprawę z zasilaniem jednostronnym, a tu nie ma takowej informacji o rodzaju zasilania :/

Opublikowano

Wiem że to temat świetlówki ale może zainteresuje cię oświetlenie oparte na modułach Led.

Zerknij do działu "oświetlenie" a tam na samej górze działu jest mój temat o nim.

Opublikowano

Podobnie jak Andrzej radzę zanim kupisz i wydasz kasę jednak poszperać na tym forum w dziale Oświetlenie. 

Tu najprostsze oświetlenie to RGB + W 10000K  i to dopiero wybarwia ryby  - takie świetlówki Led to takie

Świetlówki LED tylko akwarystyczne specjalne dobrze oddają kolory ryb i otoczenia. Te biurwy czyli świetlówki biurowe  są nastawione na max świecenia a nie oddawania rzeczywistych barw.

Tylko nie zaczynaj że nie potrafisz -  każdy te oświetlenia robi przy pomocy kolegów. Jak zrobisz sam ze sterownikiem Romka to dopiero ocenisz jak daleko wyprzedzamy to sklepowe badziewie.

• Dziękuję 1