Skocz do zawartości

JBL BioNitratEx piłeczki


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nowy produkt Jbl

Biologiczny materiał filtracyjny, który rozkłada bakterie podczas usuwania azotanu promującego glony w wodzie słodkiej lub morskiej

Wystarczy umieścić materiał filtracyjny w wewnętrznym lub zewnętrznym filtrze i napełnić tylko wtedy, gdy został uszkodzony przez bakterie po około 6 miesiącach

Biosfery są skolonizowane przez bakterie, które tworzą gęsty biofilm. Poniżej biofilmu zawartość tlenu tonie, tak że bakterie wydzielają tlen z azotanu, a tym samym rozkładają go

Efekt stabilizacji wody: Ponieważ procesy degradacji bakterii produkują kwasy obniżające pH, biobliny zawierają minerały wiążące kwasy do stabilizacji wody

Zakres dostawy: 100 bioballów do usuwania azotanów w 200-300 litrach wody akwariowej; 1 kula / 2-3 litry wody

Tekst przetłumaczony z google tłumacz.

Czy ktoś miał okazje już zakupić te piłeczki i coś o nich napisać?

 

71123.jpg

Edytowane przez szopa
Opublikowano

Ale dałeś nam tym tłumaczeniem po nerach - jeszcze mnie bolą jak czytałem. Ni za cholerę nie da się zrozumieć.

Produkt od dawna w Polsce znany i u nas nie stosowany :D.

Zapewne z dwu powodów - pierwsze to jest  obawa przed gluceniem i tą biomasą  a po drugie to cena 4x wyższa od biopolimerów które stosujemy od 2 lat czyli od NGBC i TMBT -  100zł za 1 litr  i woreczka nie trzeba.

Ciekawi mnie tylko jak ta biomasa opuszcza ten gęsty worek.

Jak ktoś chce spróbować to może

https://www.plantagarden.pl/na-azotyny-azotany-amoniak/1223-jbl-bionitrat-ex-240g.html

 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.