Skocz do zawartości

JBL BioNitratEx piłeczki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nowy produkt Jbl

Biologiczny materiał filtracyjny, który rozkłada bakterie podczas usuwania azotanu promującego glony w wodzie słodkiej lub morskiej

Wystarczy umieścić materiał filtracyjny w wewnętrznym lub zewnętrznym filtrze i napełnić tylko wtedy, gdy został uszkodzony przez bakterie po około 6 miesiącach

Biosfery są skolonizowane przez bakterie, które tworzą gęsty biofilm. Poniżej biofilmu zawartość tlenu tonie, tak że bakterie wydzielają tlen z azotanu, a tym samym rozkładają go

Efekt stabilizacji wody: Ponieważ procesy degradacji bakterii produkują kwasy obniżające pH, biobliny zawierają minerały wiążące kwasy do stabilizacji wody

Zakres dostawy: 100 bioballów do usuwania azotanów w 200-300 litrach wody akwariowej; 1 kula / 2-3 litry wody

Tekst przetłumaczony z google tłumacz.

Czy ktoś miał okazje już zakupić te piłeczki i coś o nich napisać?

71123.jpg

Edytowane przez szopa
Opublikowano

Ale dałeś nam tym tłumaczeniem po nerach - jeszcze mnie bolą jak czytałem. Ni za cholerę nie da się zrozumieć.

Produkt od dawna w Polsce znany i u nas nie stosowany :D.

Zapewne z dwu powodów - pierwsze to jest  obawa przed gluceniem i tą biomasą  a po drugie to cena 4x wyższa od biopolimerów które stosujemy od 2 lat czyli od NGBC i TMBT -  100zł za 1 litr  i woreczka nie trzeba.

Ciekawi mnie tylko jak ta biomasa opuszcza ten gęsty worek.

Jak ktoś chce spróbować to może

https://www.plantagarden.pl/na-azotyny-azotany-amoniak/1223-jbl-bionitrat-ex-240g.html