Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam ja bym powiedział ze masz NO2 -0 anie 1

0fb2c3b3a45670da9bf5ed60b2d6ecd6.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Praktycznie nic nie widać. Żadnego zabarwienia. Ale zawsze daje górna granice

Opublikowano
widzisz Basiu ja tez używam takiego testu NO2 jest białe u mnie

Ok. Czyli jak poprawić te inne parametry ?

Bakteriami ?

Wysłane z iPhone za pomocą Ta8f459b0fb8c1e94a25692207f33f6154.jpgpatalk

Może to tez jest bardziej żółte niż zielone ?

Opublikowano

Pierwsze Basiu pamiętaj. jak ci się skończą te testy Sery i Tetry to już ich więcej nie kupuj - kup wszystkie Saliferta to wyrób Holenderski więc powinien u ciebie być do kupienia bez problemu. Nawet pamiętam że już ci to pisałem i wtedy napisałaś że wiesz gdzie to u ciebie jest do kupienia te Saliferty.;)

Masz NH4 ok 0,3ppm jeśli można wierzyć  w test Sery oraz na pewno NO2 - 0  bo to Salifert.

NO3 Tetry z 12,5ppm też  może być mało wiarygodne ale przyjmujemy że pokazuje dobrze - ważne by to NO3 ci wyrażnie rosło w następnych pomiarach.

Pytałem o 4 sprawy - 2x bakterie i 2x uzdatniacze - o bakteriach napisałaś że nie masz a reszta odpowiedzi????

Opublikowano
Pierwsze Basiu pamiętaj. jak ci się skończą te testy Sery i Tetry to już ich więcej nie kupuj - kup wszystkie Saliferta to wyrób Holenderski więc powinien u ciebie być do kupienia bez problemu. Nawet pamiętam że już ci to pisałem i wtedy napisałaś że wiesz gdzie to u ciebie jest do kupienia te Saliferty.
Masz NH4 ok 0,3ppm jeśli można wierzyć  w test Sery oraz na pewno NO2 - 0  bo to Salifert.
NO3 Tetry z 12,5ppm też  może być mało wiarygodne ale przyjmujemy że pokazuje dobrze - ważne by to NO3 ci wyrażnie rosło w następnych pomiarach.
Pytałem o 4 sprawy - 2x bakterie i 2x uzdatniacze - o bakteriach napisałaś że nie masz a reszta odpowiedzi????

Napisałam , ze mam tylko denitrol
Ale po południu kupię coś, mam nadzieje , ze z Twojej listy.
Tak pisałeś o testach , również kupię te holenderskie albo sprowadzę z pl.
Co robić w takim wypadku ? Czy jest tak tragicznie ?
A co będzie jeśli te no3 nie wzrośnie ?

Opublikowano

Pierwsze Basiu pamiętaj. jak ci się skończą te testy to już ich więcej nie kupuj - kup wszystkie Saliferta to wyrób Holenderski więc powinien u ciebie być do kupienia bez problemu.

Test NO3 Tetry wykonujesz wadliwie.

Mam przyjaciela w Moskwie - Saszę:D i on ci pokaże jak wykonać prawidłowo ten test .

Proszę go 2-3 razy wyświetlić i zapamiętać a potem wykonać test dla kranówy a potem tak samo dla akwarium.

• Lubię to 1
Opublikowano
Pierwsze Basiu pamiętaj. jak ci się skończą te testy to już ich więcej nie kupuj - kup wszystkie Saliferta to wyrób Holenderski więc powinien u ciebie być do kupienia bez problemu.
Test NO3 Tetry wykonujesz wadliwie.
Mam przyjaciela w Moskwie - Saszę i on ci pokaże jak wykonać prawidłowo ten test .
Proszę go 2-3 razy wyświetlić i zapamiętać a potem wykonać test dla kranówy a potem tak samo dla akwarium.

Ok. Robię identycznie, jednak na mojej ulotce jest napisane, żeby czekać 10 min

Opublikowano
1 minutę temu, cyganeczka napisał:

Ok. Robię identycznie, jednak na mojej ulotce jest napisane, żeby czekać 10 min

Nie robisz identycznie - robisz żle . Przynajmniej to co pokazywałaś na swoich fotkach  robisz żle żle żle żle złe

proszę postawić fiolkę pionowo na stole a z tyłu oprzeć o fiolkę skalę tym polem co są strzałki czyli białym  na fiolce.

Jeszcze 2 x filmik obejrzyj. i pokaż fotkę z wynikiem po 10min a drugą po 15 minutach .

napisz czy pomiar dotyczy kranówy czy wody z akwarium bo oszaleje.:D