Skocz do zawartości

325L. 130x50x50 wystrój akwa Dziubek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Dziubek napisał:

Trochę poprawiłem ten piach i wydaje mi się że jest lepiej ... Piachu jest ponad trzy ( i trochę) 10 litrowe wiadra czyli max 35litrów plus kamienie max 50kg...

z piaskiem teraz dobrze

ale z tym piachem to taka sprawa że kupujemy go na worki, kubły, litry czy kilogramy a w baniaku liczymy   zawsze na grubość w centymetrach już po ustawieniu kamieni i ile byś kupił, worków, kilogramów czy wiader to rozkładamy go równiutko i by wyszło tak grubo na 4-5cm . Mniej  lub więcej nie polecam .

Wszelkie twoje zabiegi by estetycznie ten piasek pofalować  i twoim zdaniem było pięknie są zbędne ponieważ potem do piaskownicy wkraczają ryby i w dobę potrafią z tej twojej misternej piaskowej konstrukcji wsio przemeblować po swojemu i usypać górę nie daj Boże na szybie przedniej jak to robiły przez jedną noc w zbiorniku KMT na WDA 2017 .

Koledzy Krawiec i spółka po zamknięciu wystawy to rozgarniali a jak rano przychodzili to było znowu pozamiatane tak.:lol:

Resized_20170521_131849-crop.jpeg.ca0bec9cae0e7851778f7d98bec12d76.jpeg

Opublikowano
23 minuty temu, deccorativo napisał:

Wszelkie twoje zabiegi by estetycznie ten piasek pofalować  i twoim zdaniem było pięknie są zbędne

Etam, jestem pewien że u mnie będzie po mojemu (przez miesiąc :D)

Co do wysokości piachu 130x50x5 to wychodzi 32 litry ... Czyli jakbym nie miał kamieni w piachu to miałbym około 5 centymetrową warstwę... Na razie zostawię jak jest, jak będą ryby i zrobią po swojemu to wtedy ewentualnie skoryguje...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 1.10.2017 o 13:08, deccorativo napisał:

Koledzy Krawiec i spółka po zamknięciu wystawy to rozgarniali a jak rano przychodzili to było znowu pozamiatane tak.:lol:

Resized_20170521_131849-crop.jpeg.ca0bec9cae0e7851778f7d98bec12d76.jpeg

Prorok jaki czy ki diabeł :D

IMG_20171029_181642333.jpg