Skocz do zawartości

325L. 130x50x50 wystrój akwa Dziubek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

zrobiłem to ...

spuściłem 120 litrów wody w stare akwarium, resztę wylałem ...  wyjąłem wszystko , położyłem podkład ze spienionego pcv, położyłem te kamienie co miałem (piaskowiec) i przysypałem je piachem (tym z akwarium), i na tym położyłem serpentynit... wygląda jakby było strasznie dużo piachu...  

fotki wstawię jutro to mi pogadacie :D 

IMG_20171001_242217273.jpg

Edytowane przez Dziubek
Pierwsza fota
Opublikowano
8 minut temu, deccorativo napisał:

ładnie nawet mi się podoba poza aktynicznym morskim oświetleniem baniaka Malawi . Nie masz białego światła?

Zdjęcie było robione w nocy czyli jest to nocne oświetlenie... 

Opublikowano
6 minut temu, Dziubek napisał:

Zdjęcie było robione w nocy czyli jest to nocne oświetlenie... 

a to wszystko wyjaśnia:D jeszcze ujmij piasku by było tak  grubo na 5cm nawet jak wyjdą na wierzch te piaskowce - moim zdaniem takie wystające płasko z piasku kamienie ładnie wyglądają  no i baniak będzie znowu większy

Opublikowano (edytowane)

Trochę poprawiłem ten piach i wydaje mi się że jest lepiej ... Piachu jest ponad trzy ( i trochę) 10 litrowe wiadra czyli max 35litrów plus kamienie max 50kg...

IMG_20171001_105336643.jpg

IMG_20171001_112727892.jpg

IMG_20171001_112754685.jpg

Edytowane przez Dziubek
Dodaje fotki
Opublikowano
1 minutę temu, Wolfik napisał:

Dorzucilbym jednak trochę więcej kamieni.

Dzięki, więcej kamieni... Też o tym myślałem, ale na ten moment więcej niema... 

Opublikowano

Poszukaj gdzieś na skupie. Na stówke będzie. Weź najlepiej jakiś jeden kamień z akwarium żebyś miał porównanie jakich kamieni szukasz. Na pewno byś coś znalazł. A na skupie pieniądze śmieszne zapłacisz (50gr/kg)

• Lubię to 1