Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
35 minut temu, rafalniski napisał:

Czy są jakieś przeciwwskazania dla naszego biotopu do podawania D-allio częściej niż tylko raz w tygodniu?

..tak naprawdę nie ma. Wiele markowego  pokarmu w swoim składzie posiada czosnek. Ten ma minimum 30% i w naszym przypadku jest to pokarm uzupełniający jeżeli chodzi o ryby roślinożerne. Biorąc to pod uwagę podajemy raz w tygodniu..ale nic się nie stanie jak podasz 2 razy w tygodniu jako uzupełniający a jednocześnie profilaktycznie jeżeli chodzi o działanie czosnku . Gdybyś miał mięsożerców możesz podawać nawet codziennie jak w przypadku paltek.

• Lubię to 1
Opublikowano
W dniu 8.12.2017 o 21:32, Jerry_jerry napisał:

Rafale.;) Ja szybko ostawilem granulki. Wydaje mi się  (napiszę jeszcze raz ze wydaje mi się) iż płatkami ciężej przekarmic. Granulki mogą peczniec i zaczynają się problemy.

I tu masz rację że płatkami jest ciężej przekarmić ryby niż w przypadku granulatu...Oczywiscie wszystko w granicy rozsądku bo i płatkami też przekarmisz ryby jak nie będziesz wiedział jak go podawać ;) 

Osobiście karmię i karmiłem swoje ryby czy to maluszki czy dorosłe tylko granulatem i żadnych zgonów nie miałem,tak więc złota zasada to ''karm z głową'' .