Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, GRZESIEK87 napisał:

Super dzięki za informację z taką wydajnością mogę założyć prefiltr i będę miał sprawę filtracji załatwiona:

Moim zdaniem tak ale jak wcześniej pisałem może być potrzebna pomoc falownika który za zadanie będzie miał zmiatanie syfku z dna wprost do zasysu prefiltra...Zamiast prefiltra HW możesz zastosować np.taki wypełniony watą filtracyjną https://www.clarias.pl/eheim-4004320-prefiltr-modulowy-filtr-wstepny-do-filtow-zewnetrznych-i-glowic-aquaball-p-565.html

Opublikowano

Panowie jeśli filtr będzie miał przepływ 1500/2000 l-h to jaki dobrać cyrkulator? Może ktoś się wypowie na temat tych chińskich kubełkow czytam forum i widzę że zdania podzielone jeśli miałbym kupować filtr do 400 zł o tym przepływie to który polecacie ?

Opublikowano
42 minuty temu, GRZESIEK87 napisał:

Może ktoś się wypowie na temat tych chińskich kubełkow czytam forum i widzę że zdania podzielone jeśli miałbym kupować filtr do 400 zł o tym przepływie to który polecacie ?

Hejka. Nie wiem czy czytałeś mój temat odnośnie filtrów z serii HW. Ja wybrałem model 304a czyli bez lampy. U mnie bolączką jest przede wszystkim głośność. Według opinii użytkowników i samego sprzedawcy mój model powinien pracować bezszelestnie - niestety tak nie jest. Obecnie jestem na etapie wysyłki głowicy do sprzedawcy aby ten sprawdził co jest grane. Fakt cena tych filtrów jest bardzo atrakcyjna, same urządzenia są jak każde inne filtry ale może Ci się trafić felerny model - chociaż takie sytuacje bywają również u innych producentów.

Jeżeli szukasz czegoś do 400 zł to pozostają albo używki albo wewnętrzne mechaniki takie jak Aquael (1500 tudzież 2000) z gąbką chociaż ja mam model 1500 z założonym prefiltrem Eheim i spisuje się rewelacyjnie - przy wyciąganiu do czyszczenia nic nie wędruje z powrotem do akwarium. Jeżeli chce Ci się bawić w reklamacje to śmiało mogę Tobie sprzedać swojego HW po atrakcyjnej cenie. ;)