Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja z ryb od Malawi Śląsk jestem zadowolony gdybym miał zamawiać drugi raz nie zastanawiałbym się mimo różnych opinii.

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

Nie jesteś jedyny, na pewno zdarzają mu się ładne egzemplarze. Jednak to inwestycja na lata i wolałbym coś nawet drozszego, ale 100% pewnego, a nie jak się trafi.

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

W zbiorniku gości od wczoraj:

25 szt chindongo demasoni 2-3cm- dr Pawlak pod lupą dobrał mi wg siebie układ 3+22

1+4 labeotropheus trewavasae chilumba 4-5cm- kulfonów nie chciałem, ale nie mogłem się oprzeć tej czerwieni o którą tak ciężko u mbuny

W weekend mają dojść:

25szt 2-3cm metriaclima msobo magunga po rodzicach WF - dzięki @egon44 za informację

Z msobo od Malawi Śląsk zrezygnowałem po tym jak dowiedziałem się, że gatunki z zółtymi samicami są zazwyczaj sprzedawane w sklepach i na łódzkiej giełdzie wymiennie w zależności od tego czego się poszukuje, do tego często są krzyżowane i finalnie nie wiadomo czy przypomina to bardziej msobo, memebe deep, saulosi, johanni czy interruptusa. Znając podejście Pana z Siemianowic uznałem to za wielce prawdopodobne- nie chciał nawet przesłać realnych zdjęć.

10szt metriaclima chilumba maison reef 4-5cm z TM

Wkrótce fotki...

Edytowane przez bakus_44
Opublikowano
1 godzinę temu, bakus_44 napisał:

W weekend mają dojść:

25szt 2-3cm metriaclima msobo magunga po rodzicach WF - dzięki @egon44 za informację

Z msobo od Malawi Śląsk zrezygnowałem po tym jak dowiedziałem się, że gatunki z zółtymi samicami są zazwyczaj sprzedawane w sklepach i na łódzkiej giełdzie wymiennie w zależności od tego czego się poszukuje, do tego często są krzyżowane i finalnie nie wiadomo czy przypomina to bardziej msobo, memebe deep, saulosi, johanni czy interruptusa. Znając podejście Pana z Siemianowic uznałem to za wielce prawdopodobne- nie chciał nawet przesłać realnych zdjęć.

Jeśli można to ja też poproszę o privka w sprawie namiaru na msobo magunga, też będę pod koniec miesiąca potrzebował a nie chce brać z niesprawdzonego źródła ;)

Opublikowano
3 minuty temu, Kubeq napisał:

Jeśli można to ja też poproszę o privka w sprawie namiaru na msobo magunga, też będę pod koniec miesiąca potrzebował a nie chce brać z niesprawdzonego źródła ;)

wysłałem

• Dziękuję 1
Opublikowano
7 godzin temu, raperek napisał:

Poprosimy  o Fotki :) 

Zdjęcia robione telefonem, więc szału nie robią- w nd jak będę miał już pełną obsadę to pstryknę lustrzanką może coś ładniejszego...

DSC_0191.thumb.JPG.ec8fb7afee99fb26e00df54017ae75de.JPGDSC_0195.thumb.JPG.1ab7e7ea6f7331729b48633c9c979e5e.JPGDSC_0196.thumb.JPG.b9a156dc65ee4c9f513922227c7bf9d1.JPGDSC_0198.thumb.JPG.75b4e4e0d74f95661f9bb2e41aa4fe0f.JPG

• Dziękuję 2
Opublikowano
18 minut temu, Jargos napisał:

no niestety taka prawda, byłem osobiście, ryby wybierał Dr. ja ich nie widziałem bo szyby akwarium były całe pokryte kamieniem.... dopiero w domu zobaczyłem co kupiłem. W porównaniu do C.Demasoni od malawiana to wręcz tragedia, a cena prawie taka sama. Pan Dr. chyba się wypalił....rozmawia się fajnie, ale akwaria i niektóre ryby pozostawiają dużo do życzenia. W domu byłem bardzo zniesmaczony 

To już w przypadku takich małych jakość da się ocenić? Czym w takim razie różnią się te od Malawiana od moich ze zdjęć? Rozmawiałem z kimś kto miał część z Tan-Mala, a z racji dużej ilości samców dokupił resztę od Pawlaka i nie wspominał o żadnych różnicach....

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, bakus_44 napisał:

To już w przypadku takich małych jakość da się ocenić? Czym w takim razie różnią się te od Malawiana od moich ze zdjęć? Rozmawiałem z kimś kto miał część z Tan-Mala, a z racji dużej ilości samców dokupił resztę od Pawlaka i nie wspominał o żadnych różnicach....

moje są już dużo większe,  podstawa - pasy, czarnych powinno być 5 lub więcej, a kilka sztuk ma 4 do tego szerokie i koślawe, posklejane. Pasy niebieskie są jasne, a powinny być granatowe. Opisuję tu swoje ryby. Na szybko foty, 

_DSC0142.JPG

_DSC0143.JPG

_DSC0144.JPG

Edytowane przez Jargos