Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

zamówiłem diody led samsunga 30 białych i 25 RGB wystarczy do takiego baniaka? Zamówiłem też zasilacz i sterownik Romka czy coś jeszcze będę potrzebował?

Opublikowano

Wystarczy.

Potrzebował będziesz jeszcze- jakieś przewody, koszulki termokurczliwe, klej najlepiej termiczny pistoletowy (do przewodów) no i najważniejsze prąd:D

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, egon44 napisał:

@skoku86 

czytałem i kierowałem się Twoim postem, ale nie uwzględniłeś długości 250 :)

Edytowane przez skoku86
Opublikowano

Dziś przyszła przesyłka. Diody led 30 zimnych, 25 RGB, zasilacz 60w i sterownik Romka. Muszę jeszcze jakiś profil aluminiowy zakupić i zacząć powoli składać oświetlenie w całość. 

Będę chciał zrobić pokrywę w 2 częściach i powiedzcie mi jak to pogodzić z oświetleniem? belkę też podzielić na 2 części? 

Opublikowano

Polecam porobić próby oświetlenia bez montowania na gotowo do belki, czyli jakaś taśma i odrobina inwencji twórczej. Ja u siebie dwa dni spędziłem testując różne warianty. Każdy ma różny gust, a jak przykleisz ledy to potem ich już nie odkleisz tak łatwo. Mi np białe dawały bardzo silne bliki więc w ogóle z nich zrezygnowałem na rzecz niebieskich. Odziwo RGB i niebieskie dają niewielkie bliki. Dałem więd RGB z przodu a niebieskie z tyłu. Warto się zastanowić czy chcesz mieć niedoświetlony tył i boki czy też oświetlenie równomierne. Jak wersja z niedoświetleniem to spokojnie 2m belka ci starczy.  

Opublikowano
37 minut temu, iquitos68 napisał:

Polecam porobić próby oświetlenia bez montowania na gotowo do belki, czyli jakaś taśma i odrobina inwencji twórczej. Ja u siebie dwa dni spędziłem testując różne warianty. Każdy ma różny gust, a jak przykleisz ledy to potem ich już nie odkleisz tak łatwo. Mi np białe dawały bardzo silne bliki więc w ogóle z nich zrezygnowałem na rzecz niebieskich. Odziwo RGB i niebieskie dają niewielkie bliki. Dałem więd RGB z przodu a niebieskie z tyłu. Warto się zastanowić czy chcesz mieć niedoświetlony tył i boki czy też oświetlenie równomierne. Jak wersja z niedoświetleniem to spokojnie 2m belka ci starczy.  

Jeszcze nie mam baniaka więc żadne próby nie wchodzą w grę ;) staram się porostu o wszystko (czego niewiem) wysyłać i kompletowania sprzęt. 

Ogólnie podobają mi się jasne baniaka z Tadek aż 30 diod białych a jak to w praktyce będzie wyglądać to zobaczymy.