Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, darkon napisał:

Tego nie jestem pewien, na stronie producenta Seachema Chlorella Flakes jest napisane: "Crude Protein (minimum)     54.0%", natomiast na stronie przedstawiciela na Polskę Chlorella Flakes jest napisane : "Surowe białko, min        37.0%". Kto się pomylił producent czy przedstawiciel ? Już dawno przymierzałem się do wprowadzenie tej karmy u siebie, ale te nieścisłości powstrzymały mnie, nie chciałbym utuczyć swoich Labeotropheusów.

Dobra uwaga. Tylko czy to białko roślinne czy zwierzęce. Teraz wchodząc na stronę producenta zauważyłem,  że występuje już mączka rybna, a nie cała ryba. Przedstawiciel chyba podkoloryzował skład. 

Opublikowano
6 godzin temu, Mortis napisał:

Przedstawiciel chyba podkoloryzował skład. 

Hm, a mnie przedstawiono ten pokarm jako lepszą alternatywę dla D-allio plus Tropicala.

Opublikowano
1 godzinę temu, sambor napisał:

Hm, a mnie przedstawiono ten pokarm jako lepszą alternatywę dla D-allio plus Tropicala.

A jaką alternatywą, że jest lepszy w czym? 

Opublikowano
3 godziny temu, Mortis napisał:

A jaką alternatywą, że jest lepszy w czym? 

Sprzedawca jednego z toruńskich sklepów Nerro jako główny argument podawał to, że właśnie w tym pokarmie nie ma mączki rybnej w przeciwieństwie do Tropicala. A tak jak D-allio plus, pokarm sachema zawiera czosnek i różne cuda, które wzmacniają odporność ryb.

Opublikowano

@Mortis przecież na stronie producenta jest zapis w składzie "whole fish meal" skąd wziąłeś tą mąkę?

Mączka jest tylko z pszenicy i glutenowa..

Ogólnie to byłby bardzo dobry pokarm tyle, że ma 54% białka, ale może trzeba zobaczyć na pudełku choć nie sądzę, żeby producent podał złą informację na swojej stronie prędzej dystrybutora poniosło :-)

Na hikari Excel opisy też są inne po polsku ma 40% białka a wg producenta ma 37%

Nie wiem co ma na celu taki zabieg dystrybutora, może Polacy patrząc na etykietę uznają, że im więcej białka tym lepszy pokarm :-)

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, michal_j napisał:

@Mortis przecież na stronie producenta jest zapis w składzie "whole fish meal" skąd wziąłeś tą mąkę?

Mączka jest tylko z pszenicy i glutenowa..

Ogólnie to byłby bardzo dobry pokarm tyle, że ma 54% białka, ale może trzeba zobaczyć na pudełku choć nie sądzę, żeby producent podał złą informację na swojej stronie prędzej dystrybutora poniosło :-)

Choć d-allio też ma chyba z 49% białka

Kurde nie wnikałem, stronę automatycznie mi przetłumaczyło na polski i tam była "mączka rybna ", a po angielsku faktycznie widnieje "posiłek z całej ryby" D-allio ma 40 % białka (sprawdzone na opakowaniu) 

Edytowane przez AndrzejWalb
Opublikowano

Czyli zmniejszyli jego ilość :-)

W takim razie jako pokarm profilaktyczny i podawany raz na tydzień d-allio jest rewelacyjny, nie ma co kombinować z tym chlorella flakes w szczególności dla mbuny.

Opublikowano
16 minut temu, michal_j napisał:

Czyli zmniejszyli jego ilość :-)

W takim razie jako pokarm profilaktyczny i podawany raz na tydzień d-allio jest rewelacyjny, nie ma co kombinować z tym chlorella flakes w szczególności dla mbuny.

D-allio ma procentowo opisany czosnek jako jeden z głównych składników, natomiast seachem stawia na chlorelle, a to moim zdaniem bardziej alternatywa dla spiruliny. 

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.