Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, sambor napisał:

Mam nadzieję, że dostanę w płatkach.

..ja używam w granulacie. Właśnie go oglądam i jest naprawdę bardzo malutki..wydaje mi się ,że i narybek go spokojnie połknie. Ale pytałem dlatego ,że gramatura którą podajesz jest ( Dalio Plus)  bardzo duża. Ja używam 22g . Pamiętaj ,że ten pokarm będziesz podawać raz w tygodniu i na długo Ci starczy..a szkoda ,żeby termin uciekł. No chyba ,że kupisz w płatkach a nie ma mniejszych gramatur..wtedy trudno:)

..o tym pokarmie pisałem

https://www.google.pl/search?q=D-allio+plus+tropical+22g+granulat&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjRobnv6ZXTAhUFAZoKHWC9DJ4Q_AUIBigB&biw=1152&bih=587#imgrc=tdpqxitVa72e9M:

Edytowane przez AndrzejWalb
Opublikowano
Teraz, sambor napisał:

Tak mi się wydawało. Te 100ml to wyjdzie gdzieś pewnie z 60 g. Może faktycznie to zbyt duża porcja.

..powiem tak..nie jest to pokarm na tyle drogi ,żeby było  szkoda gdy nie wmieści się w terminie. Dlatego jednak może warto kupić te płatki? Ten granulat jest też malutki..ale gdyby miało  się okazać ,że jednak Twój narybek ma problemy z połykaniem to szkoda ryzykować.

Opublikowano
1 minutę temu, AndrzejWalb napisał:

..powiem tak..nie jest to pokarm na tyle drogi ,żeby było  szkoda gdy nie wmieści się w terminie. Dlatego jednak może warto kupić te płatki? Ten granulat jest też malutki..ale gdyby miało  się okazać ,że jednak Twój narybek ma problemy z połykaniem to szkoda ryzykować.

Zgadzam się w zupełności. Dzięki serdeczne.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie stosowałam tego pokarmu, ale jak podstawowym składnikiem jest chlorella to można stosować jako zamiennik spiruliny. W pokarmie występuje cała ryba, a nie mączka rybna co jest dużym plusem, do tego masz suszone wodorosty i nawet niższą zawartość białka. Pokarm ten bym rekomendował rybom roślinożernym. 

Opublikowano
18 minut temu, Mortis napisał:

i nawet niższą zawartość białka. Pokarm ten bym rekomendował rybom roślinożernym. 

Tego nie jestem pewien, na stronie producenta Seachema Chlorella Flakes jest napisane: "Crude Protein (minimum)     54.0%", natomiast na stronie przedstawiciela na Polskę Chlorella Flakes jest napisane : "Surowe białko, min        37.0%". Kto się pomylił producent czy przedstawiciel ? Już dawno przymierzałem się do wprowadzenie tej karmy u siebie, ale te nieścisłości powstrzymały mnie, nie chciałbym utuczyć swoich Labeotropheusów.

• Dziękuję 1