Wyderka Opublikowano 10 Marca 2017 #1 Opublikowano 10 Marca 2017 Witam . Krzysiek z tej strony ,mieszkam w małej miejscowości "Gródek" w kujawsko-pomorskiem... Chciałbym wam przedstawić moje nowe akwarium 360l (160-45-50) poprzedni zbiornik miał 240 l. Posiadam dwa filtry zewnętrzne jbl e901 i wewnętrzny atman at203 i cyrkulator VP-202B 6000l/h,oświetlenie Led kolor biały zimny.W aranacji mam czarny łupek i Serpentynit zielony A podłoże jasno zoltawe-kwarcowe,frakcja mieszana 0.4-1.0 i 1.4-2.0 na tylniej szybie czarne tło,wszystko bd na fotkach. Jeżeli coś jest niE tak i coś radzicie zmienić to słucham Cytuj
egon44 Opublikowano 10 Marca 2017 #2 Opublikowano 10 Marca 2017 Witaj! Wpierw co mi się rzuca w oczy to dwa rodzaje kamieni...Zamieniłbym ten łupek na serpentynit którym bym zasłonił widoczny sprzęt(zieloną gąbkę itp) ...Grzałkę też bym przesunął całkiem w bok. Cytuj
Dariusz Opublikowano 10 Marca 2017 #3 Opublikowano 10 Marca 2017 (edytowane) witam. małe pytanie co do aranżacji jaka jest obecnie ?? bo zdjęcie 1,2 prawa strona, jest na pewno inna aranżacja jak na zdjęciu 3 ??? 1,2 bardziej mi się podobało ( może poza tym wiszącym pomiędzy kamieniami głazem ) jak dla mnie więcej miejsca pomiędzy kamieniami było lepiej ale to tylko jak dla mnie ok. co do lewej strony to pewnie bym to porozrzucał na kupkę ( tak jak po silnym szturmie hhiihih wielki nieład ) zamiast tak ładnie to po układać ... ale to tylko taka mała moja sugestia żółtodzióba tobie się podoba ??? jeśli tak to osiągnąłeś to co chciałeś i jest super byle by dla rybek nie było zagrożenia jak by nie było, to przecież ty będziesz na to co dzień patrzył prawda ? no i tobie ma się podobać Edytowane 10 Marca 2017 przez Dariusz Cytuj
Zygi Opublikowano 10 Marca 2017 #4 Opublikowano 10 Marca 2017 Według mnie aranżacja trochę kuleje, lepiej dać skałki lub kamienie jednego rodzaju, wygląda bardziej realistycznie i nie tak poukładane w kupeczkach jak w sklepie Cytuj
Dariusz Opublikowano 10 Marca 2017 #5 Opublikowano 10 Marca 2017 (edytowane) jak ma być realistycznie to może zaczniemy z jeziora malawi kamienie ściągać ? jestem jak najbardziej za nowa luka w handlu .... przemyśle to od których zaczniemy 5-500kg czy tych 500-5000kg a i jeszcze jakie ? czy może pozostaniemy na tym naszym odtworzeniu środowiska z serpentynitu, piaskowca itd. Wyderka tak jak koledzy radzą jedz do składu kup 150kg kamieni i z tego coś wybierz przypadkiem nie idź na spacer do lasu nad rzekę żeby coś ciekawego znaleźć przytargać do domu i mieć tą satysfakcje ... bo to nie będzie naturalne to nie wybrane wyselekcjonowane z składu Edytowane 10 Marca 2017 przez Dariusz Cytuj
Zygi Opublikowano 10 Marca 2017 #6 Opublikowano 10 Marca 2017 Ja ostatnio z lasu wytargałem koło 80kg skałek, mi się bardzo podobają, nie trzeba zamawiać i kupować po składach, sklepach, wystarczy wycieczka w plener i bierzesz co chcesz a uwierz w moich rejonach jest z czego wybierać. Zbiornik zakładam za miesiąc więc jeszcze poszperam tu i tam w poszukiwaniu skałek. Cytuj
Dariusz Opublikowano 10 Marca 2017 #7 Opublikowano 10 Marca 2017 (edytowane) ja za moją aranżacje zapłaciłem całe 3,60 PLN ( piach w żwirowni pierwszej klasy " Dunajec valley sand " ) a i piachu za te 3,6 mi jeszcze na 3 akwa takie jak moje pozostało a z kamyków nazbieranych w tej samej dolinie Dunajca to skalniak w ogrodzie też by powstał a frajdy przy tym oooo Edytowane 10 Marca 2017 przez Dariusz Cytuj
bartleo Opublikowano 11 Marca 2017 #8 Opublikowano 11 Marca 2017 A ja za swoje kamienie zapłaciłem przyjacielską rozmową, a za tydzień jeszcze impreza się szykuje . Cytuj
Robson79 Opublikowano 11 Marca 2017 #9 Opublikowano 11 Marca 2017 Witaj. Aranżacja kwestia gustu ale jak już koledzy wspominali popracowałbym nad lewą stroną Natomiast jeśli chodzi o obsadę to widzę że mix do redukcji... Cytuj
tom77 Opublikowano 11 Marca 2017 #10 Opublikowano 11 Marca 2017 Witaj Moim zdaniem znacząco przekarmiasz ryby. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi