Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rozumiem..ale  moja  wypowiedź dotyczy Twojego pytania w poście nr 39 i jest też odpowiedzią na to co opisał Henryk dołączając zdjęcia. Ja nie neguję tego zakupu.Napisałem tylko co bym wybrał znając jeden piasek a nie znając drugiego ( czym bym się sugerował:).

Opublikowano (edytowane)

No to mamy porównanie trzech piasków na rynku.

Co do mielonej skały z USA lub Canady sprzedawanej na allegro przez firmę ze Świerklańca to wyrażnie napisałem że moim zdaniem istnieje obawa  kaleczenia  ryb  a nie że kaleczy  i nie jest to piasek moich marzeń. Nie znaczy to jak od razu napisano że się nie nadaje. Obawa to nie pewność.

Ten trzeci piasek polski z firmy  z Chęcin też okazał się nie bez wad.

Po pierwsze na pewno jest naturalny a nie mielony w młynie i zawiera tak z 30-40% drobinek muszli co czyni go piaskiem kwarcowo-wapiennym o gradacji 1-1,5mm czyli to akurat doskonale dla nas .  Niestety nie jest płukany  bo wypływają duże ilości czarnych farfocli wyglądających na wyschnięte żdzbła roślin wodnych oraz muli wodę zdecydowanie bardziej od tego z USA  bo wapienne piaski nigdy nie przestają mulić przy płukaniu. Po prostu ściera się wapień i muli wodę, ale i tak daleko mu do tego jak muli Kreisell .

Ten jest bardziej zróżnicowany kolorystycznie i ogólnie piaski wyglądają tak - co do kolorów sami widzicie i co komu się podoba

20170515_120149.thumb.jpg.c6b618631921e5a14f68f7edf5038158.jpg

Edytowane przez deccorativo

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.