Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Michale jak już 5 stron dyskusji o piasku, kamieniach, obsadzie itp podobnych bardzo ważnych sprawach to może zacznij ten tytułowy start wreszcie.

Jak startujesz biologię? - na zegarek czyli na miesiące czekania - czy na bakterie nitryfikacyjne + pożywka dla nich?.

Bo jak na zegarek to tu masz skutki takiego startu - poczytaj

Opublikowano (edytowane)

Jasne śpiochu będą zdjęcia wrzucane na forum... 

akwarium zalane 6 stycznia. Dodane bakterie z pożywka sera bio nitrivec , troszkę również pokarmu dodałem.. nie wiem tak naprawdę czy mam jeszcze dodać jakaś inna pożywkę. Testy robiłem 8 stycznia JBL kropelkowe : pH- około 7.4 , NO2 - 0,05 do 0,07 ( tak mi się wydaje) , NO3 - między 15-20. Te kolory są tak podobne i zarazem różne w porównaniu ze skala ze ciężko mi określić dokładniej... :) następne testy w weekend. Proszę o poradę jesli coś robie nie tak ... pozdrawiam 

Edytowane przez michalzyl
Opublikowano
26 minutes ago, michalzyl said:

Jasne śpiochu będą zdjęcia wrzucane na forum... 

akwarium zalane 6 stycznia. Dodane bakterie z pożywka sera bio nitrivec , troszkę również pokarmu dodałem.. nie wiem tak naprawdę czy mam jeszcze dodać jakaś inna pożywkę. Testy robiłem 8 stycznia JBL kropelkowe : pH- około 7.4 , NO2 - 0,05 do 0,07 ( tak mi się wydaje) , NO3 - między 15-20. Te kolory są tak podobne i zarazem różne w porównaniu ze skala ze ciężko mi określić dokładniej... :) następne testy w weekend. Proszę o poradę jesli coś robie nie tak ... pozdrawiam 

Michal zrob test NH4. Pan Henryk się pewnie niedlugo wypowie, ja tylko dodam, ze znajac wode w Anglii, to 15-20 NO3 jest prosto z kranu.