Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Mortis napisał:

Taka mieszanka piachu i żwiru może fajnie wyglądać

Najlepszy jest piach z żwirowni o mieszanej granulacji ale z przewaga piachu 0.8-1,2mm DSC_0265.JPG

Opublikowano
3 minuty temu, egon44 napisał:

Najlepszy jest piach z żwirowni o mieszanej granulacji ale z przewaga piachu 0.8-1,2mm DSC_0265.JPG

Nie wiem nie próbowałem :D, ale też fajnie wygląda

Opublikowano

Przerabiałem różne piaski w swoich zbiornikach,ale ten z fotki dopiero spełnił moje oczekiwania...

Przede wszystkim wygląda naturalnie w zbiorniku zważywszy na jego mieszaną granulację ;) 

Opublikowano
45 minutes ago, michalzyl said:

Miałem akurat żwirek po ostatnim akwarium ziarna około 2/3mm i zmieszalem go z nowym piaskiem około 1mm... wiec taki mix wyszedł. Ja miałem dostęp do otoczakow i tylko do kilku sztuk serpentynitu. Chciałem mieć oba rodzaje kamieni w baniaku ale Mortis naszczescie wybił mi to z głowy. 

I mial racje hehe. Kiedy wroce w koncu po tulaczce po swiecie do Stanow to bede robil akwarium cos w stylu Jurgenwanny, tam mysle wlasnie o otoczakach. Do mojego obecnego akwarium przywiozlem z Polski 90kg serpentynitu i szybko okazalo się, ze to duzo za malo...musialem uzupelniac zielono-szarym granitem, w sumie tez piekna skala. Zarosnie widac nie bedzie. 

Opublikowano

Właśnie mieszana granulacja to jest to i chyba taka wyjdzie u kolegi michalzyl,może trochę większy ten żwir ale uważam że będzie ciekawie wyglądało. @michalzyl możesz zrobić fotkę swojej mieszanki piachu i żwiru?