Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja używam akrylu w sprayu:

5c55057a0c41eb575f7d9f4ed5df6baa.jpg

Efekt po pomalowaniu zadowalający, kryje doskonale, szybko schnie (ale najlepiej odczekać dzień 24h). Po włożeniu do wody nie odróżnia się od spienionego pcv

30280798434_7921b73ac6_h.jpg

Opublikowano

Mój kaseciak to postaram się opisać jak to było u mnie :)

Trójnik daj nieco bardziej "prosto". U mnie lekko łamał jedną stronę tafli a z drugiej strony szedł pod lekkim skosem ale nie aż tak jak u Ciebie.

Falownik u mnie był po lewej stronie i dmuchał lekko do góry i centralnie w środek akwarium - no może minimalnie bardziej na przednią jak na tylną szybę ale było OK.

Obniż nieco falownik - tak do połowy szyby bocznej.

Opublikowano

Kupiłem dzisiaj kolanko i załozyłem żeby wolot zrobić w lewą stronę to wydmuchuje mi piasek z lewej strony do na przód przed kamienie .... Ta pompa jest za mocna ;D

Opublikowano

Może jednak pokombinuj żeby ten kaseciak przesunąć na prawą stronę zbiornika,wtedy zobaczysz czy taka opcja lepiej się sprawdzi...Ewentualnie przesuniesz kamienie z prawej strony bliżej przedniej szyby...

Póki tego rozwiązania nie sprawdzisz to się nie przekonasz czy zda egzamin...

Moim zdaniem będzie ok,mam podobne ustawienie tylko że zamiast kasety mam filtr wewnętrzny+falownik...Cyrkulacja jest w należytym porządku a odchody trafiają bez problemu do zasysu mechanika...

Opublikowano

Chyba spróbuję z tymi kamieniami. Ewentualnie zrobie jak na filmiku Stana, poprowadze rurką wylot na drugą stronę akwarium