Skocz do zawartości

CHEMI PURE ELITE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie od jakiegoś czasu chodzi już za mną preparat Chemi Pure Elite w związku z tym chciałbym zapytać czy ktoś stosuje ma jakieś doświadczenia z tym preparatem i czy warto go stosować i jeszcze jedno pytanie czy Chemi Pure to jest to samo co NGBC ?

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi .

Opublikowano
10 minut temu, MarcinKoz napisał:

Witam serdecznie od jakiegoś czasu chodzi już za mną preparat Chemi Pure Elite w związku z tym chciałbym zapytać

Jak masz zbędne 160 zł a ten węgiel chodzi za tobą to go kup.

Do 300l baniaka trzeba naraz  dwie torebki 333g .

Jest to opatentowana i doskonała dla morskich mieszanka węgla i zapewne kilku żywic jonowymiennych ( ja rozpoznaję tam drobinki MB40 )  który usuwa  to co ryby dają do wody by jej nie podmieniać. Daje się wtedy gdy nie robisz podmian wcale tak jak ja przez 2 lata ( tylko dolewki odparowanej wodą RO/DI) wtedy wszystko się zgadza co piszą ale NO3 to nie usuwa.  Do baniaka bez podmian wody doskonały podobno nawet 5 lat bez podmian ale ja po 2 latach wymiękłem - znudziłem się nic nie robieniem:D ale w baniaku było też 1l Purolite A520E oraz 1 litr najpierw NGBC a potem jak zabrakło w sklepach to 1 litr TMBT.

NGBC to biopolimer usuwający NO3 i częściowo PO4 a Boyd Chemi Pure to węgiel z żywicą do częściowej demineralizacji wody po tym woda nie śmierdzi i faktycznie klaruje jak to węgiel ma w zwyczaju. nawet taki za 16 zł Azoo włożony na 40 dni.:D

Ale faktycznie jak chodzi za tobą - to mus.