Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 23.05.2016 o 23:09, olo666 napisał:

Osobiście po wieloletnich kombinacjach osobiście posiadam Jbl solar marine day+naświetlacz 10w-polecam!!Naświetlaczem umieszczonym pod skosem pod pokrywą uzyskuję efekt padania promieni słonecznych(ala HQI)-jako światło poranne/wieczorne!A Jbl po prostu daje pełne spectrum światła czyli w efekcie czyste białe-idealnie naturalne w porównaniu do Power,Aqua i innych glo które dają poświaty różowawe,zielonkawe,żółtawe etc.

Andrzeju to stąd ten  cytat

http://forum.klub-malawi.pl/topic/17058-oświetlenie-450l/#comment-241985

i jeszcze w jednym poście o tym była mowa ale obecnie nie jestem w stanie znależć. Fakt osobiście na własne oczy nie widziałem jak świeci Power Glo dlatego wybrałem JBL Solar Marine Day.

Opublikowano

Jaki autor  napisał tytuł tematu takie były podpowiedzi.

ad1 - Marcin  zacznij logicznie czyli zobacz jak te rury które tam siedzą świecą na twoich rybach a może to właśnie te super chiper glo z marine teraz tam siedzą?;)  Jak ocenisz że jest żle to dopiero wtedy będziesz kombinował i wydawał kasę.

Zamiana T8 na T5 to duża zabawa - trzeba wymienić wszystko łącznie ze starterem na elektroniczny , wszystkie oprawki, rury - tylko ten pstryczek on/off zostaje:biggrin:

Z roślinami to nie od kryptokoryny zaczynaj tylko od anubiasa oraz valisnerii - oczywiście jak ryby pozwolą bo dopiero po tym możesz myśleć o odpowiednim strumieniu świetlnym dla roślin oraz wodzie .

Z tym niebieskim tłem to bym się zastanowił. Widziałeś niebieskiego samca saulosi na niebieskim tle:cry: tylko czarne prążki się poruszają.

Sugeruję jednak czarne tło albo 3D

Opublikowano
Godzinę temu, Bezprym napisał:

i jeszcze w jednym poście o tym była mowa ale obecnie nie jestem w stanie znależć. Fakt osobiście na własne oczy nie widziałem jak świeci Power Glo dlatego wybrałem JBL Solar Marine Day.

.....to jest Sławku właśnie to o czym pisałem ,że każdy ( w tym autor wskazanego przez Ciebie postu ) ma subiektywne odczucia i każdy ma rację. Ja z tamtą wypowiedzią nie polemizuję ale napisałem to czego sam doświadczyłem. Dlatego kolega musi sam zobaczyć i się przekonać i wcale mnie nie zdziwi jak wybierze całkiem co innego:) Ale tu już ostro idę(my) w OT:)