Skocz do zawartości

Tropical Africa Carnivore i Herbivore

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja jestem zadowolony z Herbivore. Pokarm zdecydowanie dla podrośniętych ryb, takich od około 6cm. Mniejsze sobie radzą ale poprzez skubanie. Traktuję jako pokarm uzupełniający, jakieś 3-4 razy w tygodniu, a więc całkiem sporo. Podaję bez namaczania, nie zauważyłem żadnych skutków negatywnych.

Opublikowano

Po co namaczać skoro te granulki są wystarczająco miękkie, przynajmniej w przypadku Herbivore.

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 1
Opublikowano
34 minuty temu, Bezprym napisał:

Po co namaczać skoro te granulki są wystarczająco miękkie, przynajmniej w przypadku Herbivore.

Dla narybku wielkości 1-2cm te chipsy nie były wystarczająco miękkie...

Opublikowano

Dla tego ja aby urozmaicić małym rybom pokarm poza płatkami spiruliny namaczałem graulaty i chipsy... Większe ryby zajadają się pokarmami bez namaczania i jest wszystko ok... ? 

• 5 lat później...
Opublikowano

Mam pokarm Soft line Africa Herbivore w rozmiarze S. Pałeczki są stosunkowo małe dla dorosłej Mbuny

Jaka jest wielkość pokarmu w rozmiarze M?  Ma ktoś porównanie?

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Bojar napisał(a):

Mam pokarm Soft line Africa Herbivore w rozmiarze S. Pałeczki są stosunkowo małe dla dorosłej Mbuny

W przypadku Carnivore bo takie mam to różnica jest spora. Rozmiar S to małe kuleczki taki pełny milimetr a rozmiar M mają wg mnie 4mm nawet. Mam zamknięte opakowanie więc na razie tylko z zewnątrz pokaże. Miałem dawno temu Herbivore i też wg mnie była dość dużą różnica, tak 3x większe są w rozmiarze M

Moje ryby są tak strasznie zachłanne, że boje się dawać im rozmiar M. Musiałbym go bardzo mocno namoczyć, żeby łatwo się od razu rozpadał 

IMG_20231220_190435.thumb.jpg.0c42db93a86a05ec70a6a90c066a632e.jpg

Edytowane przez Pikczer
  • Dziękuję 1
Opublikowano

@Pikczer dzięki za info. Tego się właśnie obawiałem :( Skończył mi się niestety mój ulubiony Dainichi w rozmiarze baby

Może ktoś poleci granulat o podobnej wielkości do obsady jak w stopce. Najchętniej taki bez konieczności namaczania.

Co sądzicie o Hikari Cichlid Excel Sinking MINI ?

Opublikowano
9 godzin temu, Bojar napisał(a):

Pokarm Soft line Africa Herbivore w rozmiarze S to granulat a nie pałeczki 🤔 natomiast rozmiar M jest w postaci chipsów. Śmiało mogę polecić rozmiar S dla młodej oraz dorosłej mbuny, choć w formie chipsów w ogólnym akwarium narybek również nieźle sobie radził z tym pokarmem gdyż jest on stosunkowo miękki...

• Lubię to 2