Skocz do zawartości

purolitr czy nitratex ?? krysztalowa woda + ograniczenie no3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak pisalem, tak do nowego zbiornika z tym ze filtr przechodzo ze starego wiec bedzie to odrazu dojrzaly zbiornik, podobnie jak woda (a przynajmniej to co wycisne z obecnego 120l) no3 obecnie mam na wysokim poziomie , po zmianie zbiornika dojdzie nowa obsada takze no3 rowniez wzrosnie. Moze i racja ze to troche zapobiegawcze ale to chyba nie mozliwe ze bede mial ponizej 20ppm. A przejrzystosc jednak tez wazna ;)

Opublikowano
Moze i racja ze to troche zapobiegawcze ale to chyba nie mozliwe ze bede mial ponizej 20ppm. A przejrzystosc jednak tez wazna

...jednak proponuje poczekać na wyniki NO3 w nowym zbiorniku. Dojdzie Ci sporo wody i sporo podłoża. Włożyć purolite zawsze zdążysz. Co do klarowności wody to temat trochę demonizowany. Ale pewnie wszystko zależy od tego jaką wodę się ma , jakie złoża w filtrze itp. Ja po włożeniu specjalnej różnicy nie zauważyłem ale to dlatego ,że i bez purolite miałem bardzo krystaliczną . Ale to już inny temat. Wracając do tematu umieszczenia purolite w filtrze to zrobisz jak chcesz..ale ja radzę abyś poczekał na wyniki z nowego zbiornika.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Skoro tak poczekam z tydzien, taki mam okres podmian , zobacze jak sie sprawa rozwinie. W najblizszym tygodniu powinienem ogarnac ostatnie niedociagniecia i postaram sie wrzucic jakies fotki. Oczywiscie w innym dziale. Dzieki za pomoc.