Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
O tym, jaka będzie harmonia w akwarium, zadecyduje Maison Reef (od niedawna M. fainzilberi Maison Reef, a nie M. zebra chilumba Maison Reef).

Klekot - napisz/zadzwoń do chłopaków, którzy mają/mięli te ryby (Sławek-meszek, konrad-skorpion, Harisimi itd) i z nimi porozmawiaj o kwestii "współpracy" tego uroczego chuligana z innymi gatunkami.

Zdaję sobie sprawę że Maison Reef może mieszać w akwarium, i prześledziłem trochę informacji na ten temat. Zobaczymy. Jak ja to często powtarzam "Czas pokaże, historia oceni a życie zweryfikuje". Dzięki jeszcze raz za Wasze sugestie, a także za informacje na temat zmian w nazewnictwie ryb. Widać Waszą pasję i doświadczenie i jest do czego równać. Jutro zamawiam ryby, ponieważ akwarium już dojrzało.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jutro wreszcie jadę do Malawiana po obsadę. Jednak po wnikliwej analizie chyba zrezygnuję z Maison Reef na rzecz spokojniejszych ryb. Zobaczę na miejscu i coś wezmę. Biologię mam ustabilizowaną od dwóch tygodni PH 7,8, NO2 <0.01; NO3 5, jednakże zamówię 2 ampułki PROBIDIO BIODIGEST w razie wahań parametrów. Pytanie czy zamawiać jakiś inny preparat na wypadek dużego skoku NO2?

Opublikowano

Dlaczego miałoby Ci skoczyć NO2 skoro wszystko jest ustabilizowane? Jeśli już to NO3 i to będzie zupełnie normalne ;) nie musisz nic kupować, ale prodibio w domu nigdy nie zaszkodzi mieć ;)