Skocz do zawartości

temperatura wody latem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Fajne. Rozumiem, że pokrywę masz wtedy otwartą?

Wydaje mi się że całe ciepło przy włączonych wentylatorach ulatuje tym okrągłym otworem w pokrywie kolegi...

Opublikowano

...ja myślę Michał ,że jednak takie dodatkowe zabezpieczenia czy otwory w pokrywie naruszą estetykę całego akwa. Weź pod uwagę ,że upały nie trwają cały rok.. Ja zakładam na godzinę , może dwie wentylator który po schłodzeniu wody z 30 na 28C chowam , zamykam pokrywę i nie ma śladu,. To co proponujesz na pewno zda egzamin..ale jest widoczne na stałe. Mnie bardzo podoba się Twój pomysł ale z otwieraną pokrywą na czas chłodzenia a potem wszystko wraca do poprzedniego estetycznego stanu.

Opublikowano

..to podpowiem Ci coś innego. Oczywiście to co napisze było tu już opisywane. Nie mogę znaleźć tego tematu ale powiem w czym rzecz. Otóż ja mam pokrywę Wromak https://www.google.pl/search?q=wromak+exclusive+pokrywa&biw=1152&bih=587&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiy6qe-xvrMAhXIJ5oKHZhqBYMQ_AUIBigB#imgrc=8EzIfZtQxNRmtM%3A tyle ,że czarną. Na jednej części z pokryw mam takie dwie zaślepki służące jako uchwyty. Tyle ,że można je bez problemu zrobić przelotowymi gdyż się rozkładają na dwie części. Ja tak zrobiłem i mam w ten sposób ładnie wykończone dwa otwory przelotowe służące jako wylot powietrza ciepłego spod pokrywy i jako uchwyty. Ponadto któryś z kolegów wpadł na pomysł ,że można również takie coś zrobić na koronie na szybie od strony ściany ( od tyłu). A takie przelotki kupisz w każdej hurtowni akcesoriów meblowych czy w sklepach z akcesoriami . Masz wtedy ładnie , na stałe zrobione przelotki. Często takie są w drzwiach łazienkowych tylko trzeba wybrać takie aby pasowały do grubości ścianki korony czy też pokrywy.

https://www.google.pl/search?q=tuleje+wentylacyjne+okr%C4%85g%C5%82e&biw=1152&bih=587&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj4ovKNzPrMAhWPOSwKHVstDmAQ_AUIBigB coś takiego znalazłem tylko ,że trzeba dobrać takie aby pasowały do pokrywy. Takie mniej więcej jak są w mojej.

• Dziękuję 1