Skocz do zawartości

1,5 roku bez podmiany wody w Malawi Tanganika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

.....i super Henryk ,że to opisałeś w innych tematach od strony technicznej jak i teraz podsumowanie. Myślę ,że nie będziesz miał i nie masz za złe tego ,że na innych forach Twoje wnioski i opisy sposobów będą się pojawiać. Gratuluję!

Opublikowano

Henryk, człowiek encyklopedia :D

Mnie te wszystkie przeliczenia przerażają chwilami a tu proszę Heniu ma to wszystko w jednym palcu :)

Duże Gratulacje :)

Opublikowano

Ja leciałem na tym też jakiś czas ale nie tyle aż no i powiem że parametry jak i ryby nie wskazywały nic niepokojącego. Niedługo zakładam Non-mbunarium i kto wie czy się jeszcze nie skuszę na zastosowanie tego , chociaż z drugiej strony takie "bez obsługowe" akwarium bez podmian robi się troszkę nudne ale za to mega stabilne. No i te zielone "dywany" na kamieniach pewnie pamiętacie a wysypały się właśnie wtedy ;)

W trakcie – 300 - lethrinopsarium

• Dziękuję 1
Opublikowano

Cholernie długo bez podmian :) nie wiem czy bym wytrzymał miesiąc bez podmiany choć 100 litrów. Jednak jeśli parametry wody były w normie i rybom nic nie dolegało to tak właśnie powinno się prowadzić akwarium. Jak najmniej zmian i wahań a sukces gwarantowany.

Mimo wszystko swój nowy projekt będę opierał na stałej podmianie wody :) tak jakoś lepiej będę się czuł ze świadomością, że do baniaka trafia świeża wolna od syfu woda :) nie sugerując, że w wodzie akwariowej u decco był syf.

Powodzenia w prowadzeniu nowego baniaka.

• Dziękuję 1