Skocz do zawartości

dodanie czerwonego koloru led 120x40

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

W swoim akwarium mam moduły led samsunga 3 diodowe w ilości 12 szt białe zimne w dwóch rzędach + 6 szt. niebieskie. Zastanawiam się nad dodaniem czerwonego koloru, jak myślicie czy ma sens jeżeli tak to ile mam kupić. Białe mam ustawione prawie na max a niebieskie na pół mocy ściemniaczami takimi na kablu. Czy mógłby ktoś wrzucić zdjęcie jaki efekt mógłbym uzyskać. zdjęcie mojego baniaka w galeri

Opublikowano
Zastanawiam się nad dodaniem czerwonego koloru, jak myślicie czy ma sens
Według mnie kolor czerwony zbędny...Moim zdaniem spokojnie wystarczą moduły białe zimne i niebieskie...Ale też zależy jaki efekt chcesz uzyskać z obecnym oświetleniem?

Białe mam ustawione prawie na max a niebieskie na pół mocy ściemniaczami takimi na kablu. Czy mógłby ktoś wrzucić zdjęcie jaki efekt mógłbym uzyskać. zdjęcie mojego baniaka w galeri

Spróbuj ustawić niebieski kolor na 15-20% ,bo patrząc na fotkę twojego baniaka w galerii,wydaje mi się że za dużo masz koloru niebieskiego...

Ja w swoim baniaku mam moduły białe zimne ustawione na 80% a niebieskie na 15% ,mnie takie ustawienie się podoba,co nie znaczy że innym będzie bo to już kwestia gustu a o tym się nie dyskutuje ;) ....

Zobacz sobie jak to u mnie wygląda.

Moje Malawi 200l-100x40x50 - YouTube

Opublikowano

czerwonych możesz dorzucić ile chcesz, Ja mam tyle samo co niebieskich. 3 diodowe 5050, świecą razem na 100%

Opublikowano

To zdjęcie z mojej galerii mocno przekłamuje powyżej to samo zdjęcie bliżej oryginału poprawione w programie. Właśnie zastanawiam się jaki efekt mógłbym uzyskać dodają czerwony kolor nie chciałbym aby było żółto

post-16814-146957268785_thumb.jpg

Opublikowano

nie będzie, wybarwi bardziej ryby żółte, pomarańczowe

edit: z resztą masz regulacje to sobie tak dobierzesz światło jakie będziesz chciał

• Dziękuję 1