Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj dotarł do mnie zamówiony wczoraj nowy cyrkulator. Przez 2.5 roku służył u mnie JVP-202 w baniaku 576l aż do momentu, w którym zwyczajnie pękła osłona śmigiełka i zaczął buczeć niemiłosiernie.

Pierwsze wrażenie to solidność wykonania. Na magnesach osłony gumowe a sam cyrkulator przed magnesem posiada dodatkową gumowaną amortyzację.

Sterownik do cyrkulatora prosty i mega czytelny.

Teraz najważniejsza sprawa czyli jak to zamiata. JVP nie miał żadnego sterowania czyli dmuchał na full. Tam było 12tyś litr/h. Jebao posiada od 1200 do 15000litr/h. JVP miał 2 śmigła, Jebao posiada 1. Sterownik ma 8 biegów. U mnie działa w trybie ciągłym bez generowania fal. Podłączyłem na 8 biegu i to masakra co działo się w baniaku. Teraz pracuje na 1 biegu a cyrkulacja gołym okiem prawie taka sama jak w przypadku JVP-202. Kolejna ważna sprawa to głośność. Bardzo ciche urządzenie. Trzeba przyłożyć uchą do zewnętrznej strony magnesu aby coś usłyszeć. Jestem pod wrażeniem i powiem, że JVP pod względem wykonania jak i kultury pracy to XIX wiek w motoryzacji.

Jak wyklaruje mi się woda bo dziś przemieliłem piasek w podłożu to nakręcę może coś sensownego jak to urządzonko działa.

Opublikowano

Dobrze czytać info o tej pompie bo też zamówiłem rw15 :). Tyle że ja do solniczki 200l. Ale jvp tez mam 5000l/h i jest cichy nawet bardziej niż tunze która miałem. Myślę więc ze to raczej jest traf na dany egzemplarz niż na serię :)

Opublikowano

Bo serię RW Jabao musiało zmienić trochę bo chodziło o patenty. Tak samo nie widać na razie maxspect gyre w wykonaniu Jebao, choć widziałem zdjęcia że są :D, też podobno o patent chodzi :)

Opublikowano

Ja w sumie miałem 3 szt JVP z czego model 202 był największym. Każdy z nich był głośniejszy mimo, że najsłabszy z JVP i tak głośniejszy od Jebao. Nie mam porównania do serii WP ale i tak dla mnie bajka. Akwa mam w sypialni i tej nocy nie słyszałem nic :)