Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jutro Panowie jadę do tej Hodowli mieszkam od niej około 40 km i nie byłem świadomym tego ze jest tak blisko wrzucę fotki z tego miejsca i fotki ryb które będę brał mam również pełna aktualna ofertę ryb i pokarmów jak by ktoś chciał.

Opublikowano

Oni nie mają tych ryb na miejscu bo nie są hodowlą ( a przynajmniej znacznej większości ryb z malawi), a dystrybutorem ryb z Niemiec (cichlidenstadl). A jak ktoś chce zobaczyć te f1 i WF to tutaj zapraszam do obejrzenia filmu z linka YT

24 04 2015 Viaggio a Cichlidenstadel - YouTube

Opublikowano

Stan , zawsze mnie zastanawia , jak sobie radzą tam z biologią ....przeważnie widzimy same szkło , bez podłoża i przeważnie same gąbki lub jakieś minimum ceramiki ??

Opublikowano

Wiesz co nie dopytywałem jak oni to rozwiązują. Tak jak piszesz troszkę gąbki i ceramiki. Z tego co widziałem to akwaria są połączone rurami i całkiem możliwe że mają automatyczną podmianę wody lub jakiś duży ogólny filtr na zapleczu obsługujący wszystkie akwaria .

Opublikowano

Przeważnie to stała podmiana, kropelkowo, choć niejeden z nas by się zdziwił, bo cała biologia tam się kręci na tych gąbkach i kilku krążkach ceramiki.

Opublikowano
bo cała biologia tam się kręci na tych gąbkach i kilku krążkach ceramiki.

Dokładnie tak jak napisano :) na ok.10000 l wody (kilkanaście akwa.) widziałem wiaderko 15l "ceramiki"(była wymiana na coś "lepszego-inny sprzedawca-hodowca niż w temacie).