Skocz do zawartości

czy za niskie PH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Taki problem zaobserwowałem, czasem ryby się ocierają o piasek i tak potrząsają ciałem. Jaka może być przyczyna , czy to PH. Parametry: akwarium 120cm, filtr e900, aquael turbo 1500. Dekoracja: piasek, wapień filipiński, wapień bałkański. Woda: PH7.8, KH13, GH8, NO2-0, NO3-20. Obsada Maingano, Yellow, Fire Fish. Czy koledzy mają jakieś pomysły w czym leży problem. Akwarium ma 3 miesiące. Dodam że samica Maingano i Fire Fish nosi ikrę w pyszczku.pozdrawiam

Opublikowano
Taki problem zaobserwowałem, czasem ryby się ocierają o piasek i tak potrząsają ciałem. Jaka może być przyczyna , czy to PH. Parametry: akwarium 120cm, filtr e900, aquael turbo 1500. Dekoracja: piasek, wapień filipiński, wapień bałkański. Woda: PH7.8, KH13, GH8, NO2-0, NO3-20. Obsada Maingano, Yellow, Fire Fish. Czy koledzy mają jakieś pomysły w czym leży problem. Akwarium ma 3 miesiące. Dodam że samica Maingano i Fire Fish nosi ikrę w pyszczku.pozdrawiam

PH jest ok. jak się czasem ocierają , a poza tym są zdrowe , mają dobry apetyt i odchody , to nie masz się czym przejmować

Opublikowano

Rybki mają apetyt. Wyglądają na zdrowe są ładnie wybarwione i dochodzi do tarła. Tylko te pobieranie mnie zastanawia. Czy u kogoś też się tak dzieje przy dobrych parametrach?

Opublikowano
Płatki i mrożony pokarm roślinny(szpinak z dodatkami)

owsiane? możesz sprecyzować? nazwa pokarmu lub pokarmów, firma.

Opublikowano

Hmm nazw nie pamiętam pokarm kupiłem razem z rybami na wagę. Ryby kupiłem whttp://www.aqua-tech.pl/ taki polecił sprzedawca. Raczej się zna na tym co polecał. Tak myślę.