Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Co powiecie o takiej obsadzie:

*Ps Saulosi 2+6

*Ps Demasoni 1+3

Baniak dopiero co mi dojrzal i plywa w nim tylko 1 Blue Cobalt lub Cytrocara Moorii (nie jestem pewny i dalem tez posta w identyfikacji gatunkow) wiec do powyzszej obsady trzeba jeszcze i jego doliczyc. Dziewczyna od ktorej bede bral Ps Saulosi ma jeszcze jednego samca Ps Crabro wiec teoretycznie obsada mogla by wygladac:

*Ps Saulosi 2+6

*Ps Demasoni 1+3

* Blue Cobalt/Cytrocara Moorii 1

* Ps Crabro 1

Jezeli z taka obsada baniak bedzie przerybiony to moge zrobic z Ps Saulosi 1+4 zamiast 2+6 o ile to cos pomoze

Opublikowano
  technomaro napisał(a):
Witam,

Co powiecie o takiej obsadzie:

*Ps Saulosi 2+6

*Ps Demasoni 1+3

Baniak dopiero co mi dojrzal i plywa w nim tylko 1 Blue Cobalt lub Cytrocara Moorii (nie jestem pewny i dalem tez posta w identyfikacji gatunkow) wiec do powyzszej obsady trzeba jeszcze i jego doliczyc. Dziewczyna od ktorej bede bral Ps Saulosi ma jeszcze jednego samca Ps Crabro wiec teoretycznie obsada mogla by wygladac:

*Ps Saulosi 2+6

*Ps Demasoni 1+3

* Blue Cobalt/Cytrocara Moorii 1

* Ps Crabro 1

Jezeli z taka obsada baniak bedzie przerybiony to moge zrobic z Ps Saulosi 1+4 zamiast 2+6 o ile to cos pomoze

Demasoni pomimo małych rozmiarów, to ryby agresywne i w takim baniaku Ci się powybijają. C.morii rośnie nawet powyżej 25cm , więc zajmie Ci 1/4 akwarium , Ps.crabo to też zdecydowanie za duża ryba na to akwarium które masz ...

Opublikowano
  technomaro napisał(a):
Tzn. ze Demasoni powybija mi Saulosi czy Demasoni powybijaja sie miedzy soba?

najbardziej są agresywne wobec siebie.... ale może niech się ktoś wypowie kto ma jakieś doświadczenia z trzymaniem Demasoni w takim małym akwa

Opublikowano
  technomaro napisał(a):
Wlasnie dlatego myslalem zeby zrobic Demasoni 1+3 a nie 2+6 lub cos podobnego. Zeby byl tylko jeden samiec.

u mnie wszystkie są agresywne wobec siebie, tłuką się między sobą bez względu na płeć :)

Opublikowano

Ok, to co w przypadku takiej obsady:

*Ps. Saulosi 2+6

*Ps. Demasoni 1

Czy jednego samca Demasoni mozna trzymac Z Saulosi? Nie powybija ich?

Opublikowano
  technomaro napisał(a):
Ok, to co w przypadku takiej obsady:

*Ps. Saulosi 2+6

*Ps. Demasoni 1

Czy jednego samca Demasoni mozna trzymac Z Saulosi? Nie powybija ich?

Witam!Według mnie podobne czarno-niebieskie pasy jakie ma Demasoni i Saulosi będą powodować walki u samców tych gatunków szczególnie w małym akwarium jakie posiadasz...Pomyśl może nad innym gatunkiem który dołożysz do Saulosi zamiast Demasoni np. Pseudotropheus Cyaneorhabdos''maingano'' lub Iodotropheus sprengerae(rdzawy) ...A co do ryb Blue Cobalt/Cytrocara Moorii i Crabro to nie nadają się do twojego zbiornika ze względu na rozmiar do jakich dorastają...Zastanowiłbym się nad dwoma gatunkami saulosi+jedna z zaproponowanych wyżej przeze mnie ryb każda w ukladzie 1+4 lub obsada z samymi saulosi jedno gatunkowa ale w układzie wielosamcowym np 2+6 lub możesz sprubować 3+7/8...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.