Skocz do zawartości

Odchudzenie biologa ! kupa na kupie !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może z innej strony, czym karmisz ? J karmiąc płatkami OSI dokupiłem Tropicala i jak wieczorem zerkłem na piach to zdębiałem tak był zas... .

Opublikowano
Może z innej strony, czym karmisz ? J karmiąc płatkami OSI dokupiłem Tropicala i jak wieczorem zerkłem na piach to zdębiałem tak był zas... .

Moim zdaniem karmienie nie ma nic do tego syfek zawsze będzie bo pyśki to brudaski ;).Stawiam na złe ustawienie cyrkulacji w akwarium...Spróbuj jak tobie radzi JemioloSeba.Ja sam mam identycznie czyli falownik i mechanik po prawej a biolog po lewej i czyściutko mam....Ustaw sobie wyloty po skosie na tylnią szybę,a biologa na przednią i zobaczysz co będzie.

Opublikowano

Seba ma rację , trzeba kombinować z ustawieniami ale odchudzenie biologa jak najbardziej.

Z filmiku nie widzę czy na zasysach kubła są duże gąbki i czy są tuż nad piaskiem.

Jeśli nie to ta gąbka w kuble może być nie złym szambem ale tylko domniemam.

Widzę że RW dmucha na taflę a moim zdaniem powinien poziomo przy dnie gonić gówienka do zasysu imechanika i do tych zasysów kubłowych. Tylko mechanik powinien poruszać taflą.

Może takie ustawienia rozwiążą problem.

Na pewno trzeba eksperymentować

Opublikowano

Tak, zostaw tę bio cerę i lawę a na zasys załatw sobie prefiltr w postaci gąbki zakładanej na rurkę. To czyścisz przy podmianach wody.

Co do ustawień cyrkulatora to tak jak pisał deccorativo proponuję falownik skierować nieco niżej aby poruszał te kupy z dna. Aquaela ustaw na taflę wody aby napowietrzał odpowiednio. Kombinuj bo nie ma gotowych schematów.

Opublikowano

A takiej "łopaki" w zestawie nie miałeś? Może tylko w wersji Turbo dają do zestawu - nie wiem. Skoro nie Aquaela to wylot z biologa ustaw na taflę. Byle coś nią poruszało i napowietrzało ale nie cyrkulator Jebao bo on musi Ci ten syf z piasku zgarnąć.

Opublikowano

jest łopatka.

a propos nie dałem wcześniej prefiltra na biologa , tyle żwirku że głowa mała. zostawię 2 gąbki w biologu na górze na wszelki ..jak myślisz?

-- dołączony post:

mechanik wysoko na dnem ma być? chodzi mi gąbkę?