Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki "stan", o tym odwrotnym mocowaniu mam zapisane. Co do bypassa to zobaczymy jak mi pójdzie ta zabawa w hydraulikę i być może faktycznie go nie będę dawał.

Wczoraj zamówiłem 6 filtrów, a dzisiaj przy okazji podjechałem do Praktikera zobaczyć za elementami do instalacji i odnoszę wrażenie, że chyba wszyscy zaczęli budowę filtrów naturowych bo w sklepie było dostępnych 0 kolanek i może 6 czy 7 mufek 3/4" :). Za to 1/2" było pełno, takie to już moje szczęście.

Mam jeszcze pytanie odnośnie wkładu matrix czy lepiej jak będzie w filtrach szeregowo czy rownolegle, a w pozostałych w szeregu inny wkład?

Opublikowano

zastanawiam się czy jak się da zawór spustowy przed pompą to czy nie będzie zapowietrzał pompy? stan jak mam korpusy z koszykami to muszę je odwrotnie montować czy zgodnie ze strzałką .

Opublikowano

Tez trzeba zamontowac odwrotnie, wtedy woda plynie od gory do dolu. Stosojac puszke zmiejszasz ilosc zloza ktore mozesz umiescic w korpusie

Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Jak dajesz puszkę to.zgodnie z opisem na korpusie robisz. Odwrotnie tylko wtedy jak chcesz żeby woda rurką szła do dołu korpusu.

Zawór przed pompą jak chcesz żeby odpowietrzał ci mechaniki po wymianie, a za pompą jak byś chciał pompą wypompowywac wodę przy podmianie.