Skocz do zawartości

ledowe oświetlenie do 720l - dylematy początkującego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na 99% potwierdzą się moje podejrzenia i jest błąd w opisie. Znalazłem je w innym sklepie i tam nie ma nic o 5630, spójrz: http://www.smd-led.pl/moduly_led.php?pro_id=1647

Jak chcesz jasno to bierz te co podałem wcześniej. Testuję je już naprawdę długo i pomimo IP65 działają świetnie pod pokrywą. Do tego dojdzie niebieski i barwę ładnie wyciągnie w kierunku 11K.

Opublikowano

Faktycznie. A jest aż taka różnica miedzi 50 a 56 że nie warto w tą barwę wchodzić? Te co polecają IP65 nie palą się od wilgoci? Długo jęz je ciągniesz?

• Dziękuję 1
Opublikowano

Oj długo... będzie blisko 2 lata i może jeden padł przez taki czas. Nie miałem tych konkretnych 5050 poczwórnych ale to zupełnie inna bajka. Najlepiej zamów po jednym i sprawdź :) Zobacz na same lumeny. 5630 mają ich prawie dwukrotnie więcej.

Opublikowano
W tytule 5630 a w tabeli 5050. WTF?

Na fotce ten moduł to też z diodami 5050 , bo są okrągłe . Diody 5630 są prostokątne :)

Opublikowano
Na fotce ten moduł to też z diodami 5050 , bo są okrągłe . Diody 5630 są prostokątne :)

Ja np zakupiłem takie moduły barwy białej zimnej z tego sklepu http://kupujled.iai-shop.com/product-pol-601-Modul-LED-4-SMD5630-SAMSUNG-GOQ-1-44W-DC12V-IP68-Zimny.html .........I z tego co piszesz to mam 5630 bo diody są prostokątne....Opisane to jest czarnym drukiem jako 5630 ale poniżej jest już opisane jako 5050 więc czyżby też błąd w opisie???

Opublikowano

Pobór mocy i ilość lumenów trochę mała jak na 5630. Ciężko stwierdzić co jest co. 5630 naprawdę napieprzają po oczach więc to chyba jedyny sposób by je rozpoznać. Moje mają 172 lumeny a pobór mocy 2,5 W.

Sam widzisz u Ciebie. Opis mówi 5050 a zdjęcie 5630.

Opublikowano

Widzę że można sie nieźle naciąć kupujac w necie coś "niby"... przynajmniej teraz wiem na co zwrócić uwagę. THX! Ciekawe co jeszcze wyjdzie :)

Opublikowano
Pobór mocy i ilość lumenów trochę mała jak na 5630. Ciężko stwierdzić co jest co. 5630 naprawdę napieprzają po oczach więc to chyba jedyny sposób by je rozpoznać. Moje mają 172 lumeny a pobór mocy 2,5 W.

Sam widzisz u Ciebie. Opis mówi 5050 a zdjęcie 5630.

No własnie że te moje moduły walą jak cholera po oczach,może w tym sklepie pomylili coś w opisie tego nie wiem....ale jestem bardzo zadowolony z efektu ich świecenia i na pewno będę musiał przykręcić na 50-70% te moduły które mam podłączone do sterownika Romka bo naprawdę dają mocne światło.a tu fotka tych modułów i mają diody prostokątne jak w zdjęciu co ''spiochu'' zapodał i jak ''kado'' pisał więc to raczej 5630

post-15785-1469572496567_thumb.jpg